Jumpin’ De Weel 2013

Prachtig weer, prachtige organisatie en prachtige prestaties. Zo begon voor Dressuurstal Nijpjes op vrijdag 19 juli het jaarlijkse concours te Nisse. Ook zaterdag zullen Jessica en Chantal aan de start komen in de zeer mooi aangeklede dressuurringen aan de Ambachtsherendijk. Hieronder lees je meer over de prestaties van beide dames.

Zaterdag:

Vandaag moesten de dames lekker vroeg starten; rond half tien stonden hun eerste proeven gepland. Margriet, de trouwe hulp van Dressuurstal Nijpjes, was vandaag mee als groom. Superfijn en onmisbaar! De familie Van Splunder, eigenaar van Balorig Z, kwam de ruin aanmoedigen voor zijn derde wedstrijd in het Z1, ontzettend leuk natuurlijk!

Z1

Jessica met Balorig Z

1e proef: 66.7%, 2e plaats

2e proef: 63.5%, 2e plaats

Jessica: “Balorig Z liep de eerste proef op safe en liet weinig steken vallen. Het beeld was vlot en mooi bovenin. Voor de staponderdelen scoorde hij 7-ens en 8-en en ook zijn galopwerk werd als goed beoordeeld. In de tweede proef moest ik er wat meer aan rijden. De ruin heeft nog weinig ervaring in de proeven en als ik dan zie hoe hij presteert op grote evenementen als Zeeland Outdoor en Jumpin’ de Weel, kan ik alleen maar heel blij zijn dat ik dit paard mag rijden. Hij kijkt nergens naar! Nu kan ik gaan werken aan een mooiere afwerking van de onderdelen en kunnen de puntjes op de i worden gezet.”

Chantal met Checavara N

1e proef: 67.4%, 1e plaats

2e proef: 67.7%, 1e plaats

Chantal: “In de eerste proef had hij moeite zijn concentratie vast te houden, waardoor ik er zelf meer aan moest werken. Dat is natuurlijk jammer, maar het was vandaag nog maar zijn 2e wedstrijd in het Z1 – ik kan het hem dus zeker niet kwalijk nemen. De tweede proef ging als vanzelf; mooi bergop met zeer mooie uitgestrekte gangen en hele mooie appuyementen. Het gevoel wat hij me hier gaf, wil ik vasthouden. Ik ben super blij met het resultaat, hij doet het zo ontzettend goed. En dan ook nog 4% los van de nummer 2, tja, dan kan ik niet anders dan zeer tevreden zijn!”

Vrijdag:

De zussen vielen meerdere keren in de prijzen. Jessica wist met Devil Diamant N tevens de hoogste dagscore te behalen en ging daardoor met de dagprijs naar huis.

M1

Jessica met Devil Diamant N

1e proef: 209, 2e plaats

2e proef: 217, 2e plaats

Jessica: “Ik weet steeds beter hoe ik Diesel het beste moet losrijden en dat merk ik in de ring. Gedurende de proeven bleef hij er super aan staan en daardoor heb ik echt kunnen genieten!”

Chantal met Don’t Worry N

1e proef: 213, 1e plaats

2e proef: 191, 5e plaats

Chantal: “Ik heb Doerrak niet superfijn kunnen losrijden, eigenlijk een beetje te kort doordat de wedstrijd wat inliep. Maar ondanks dat en ondanks zijn geringe wedstrijdervaring bleef hij super bij de les. Als hij spanning heeft is het een binnenvetter, al krijg ik dat wel steeds beter onder controle. Hij keek vandaag nergens naar en dat terwijl het prachtig was aangekleed! Hij gedroeg zich voorbeeldig, ik ben zeker trots op hem!”

Jessica met Sambucco

1e proef: 198, 4e plaats

2e proef: 214, 3e plaats

Jessica: “Vorig jaar reed ik hier één van de eerste wedstrijden met Sambucco. Ik weet nog dat hij het heel eng vond. Wat heeft dat paard in de tussentijd veel ervaring opgedaan! Hij was vandaag super braaf en liet zich niet afleiden door de prachtige aankleding van dit concours, wat overigens een goede ervaring is voor jonge paarden! Sammy had wat mij betreft in de eerste proef wel meer punten verdiend, dat vind ik jammer, maar ben zeker niet minder trots op hem.”

L2

Valesca Lefeber met Enjoy N

1e proef: 186, 10e plaats

2e proef: 200, 1e plaats

Jessica: “Je kunt merken dat Enjoy N echt nog een ventje is; hij mist nog wedstrijdervaring. Niet dat hij dan stout is, maar heeft wel last van spanning. Dat was vandaag zeker het geval in de eerste proef. Valesca wist hem daar overigens heel goed door te rijden en kon hem vertrouwen geven zodat hij in de 2e proef veel minder gespannen was.”