Vandaag reist dressuurstal Nijpjes naar Ermelo af voor de Subli Jongepaarden Kampioenschappen!

De zusjes mogen vrijdag met twee paarden aan start komen tijdens de kampioenschappen. Het kampioenschap zal bestaan uit een finale die werd voorafgegaan door meerdere selectiewedstrijden waar de paarden plaatsingspunten konden behalen. Het is de derde keer dat de Subli Kampioenschappen voor jonge dressuurpaarden worden georganiseerd. De beste 20 paarden uit de rubrieken vier-, vijf- en zesjarigen zijn hiervoor geplaatst. Van de vijfjarigen mogen de beste 5 paarden door naar de finale, bij de vierjarigen wordt het kampioenschap bepaald over 1 proef.

Chekavara wist vorig jaar een super nette prestatie neer te zetten en behaalde tijdens de finale een bronzen medaille. Helaas kan Chekavara niet meer deelnemen aan het kampioenschap wegens temperatuur verhoging. Gisteravond had de hengst al niet veel meer gegegeten, hij bleek een beetje koortsig te zijn.
Chantal: ‘Ik baal er ontzettend van dat ik Chekavara niet meer mee kan nemen naar Ermelo, we hebben de afgelopen weken keihard getraind en waren er helemaal klaar voor. Ik had heel graag mijn plek willen verdedigen, maar de gezondheid van Chekavara gaat nu even voor. Er zullen nog genoeg mooie wedstrijden in de toekomst voor ons zijn!’

Chekavara N

Bij de vierjarigen zal Jessica aan start komen met Devil Diamant en Sambucco. Devil staat aan kop van het klassement gevolgd door Sambucco!
Jessica: ‘Het is super dat ik met twee paarden aan kop van het klassement sta, ik hoop deze positie ook vast te kunnen houden!’


Devil Diamant N

Ook leerling Valesca Lefeber zal bij de vijfjarigen aan start komen met haar Classic Black.

Vandaag zullen de meiden de baan gaan verkennen en vrijdag komen in de ochtend eerst de vijfjarigen aan start gevolgd door de vierjarigen. Voor startlijsten neem dan een kijkje hier op de knhs site.


Sambucco