Vandaag publiceerde de KNHS een artikel over het kampioenschap voor jonge dressuurpony’s.

TC Champ of Class DVB won overtuigend de rubriek voor de 6-jarige dressuurpony’s. Champ stond ongeveer 1 jaar lang in training bij Dressuurstal Nijpjes. Chantal klasseerde Champ in maart dit jaar in het Z1 tussen de paarden. Zij behaalden met een score van meer dan 70% de eerste plaats en sloten zo de trainingsperiode succesvol af.

Chantal: “Erg leuk om te zien dat het zo goed met hem gaat. Wij hebben hebben hem met plezier opgeleid, hij pakte het werk toen al snel op en toonde veel talent. Het is mooi om te zien dat hij en zijn amazone zich nu al in de picture weten te rijden.”

Hieronder volgt een greep uit het gepubliceerde artikel van de KNHS. Voor het volledige artikel en recente foto’s van Champ zie: http://www.knhs.nl/News.asp?ID=19043&pCatID=&CatID

KOOTWIJK (KNHS) – Tijdens de Sportdag van het Nederlands Welsh Pony en Cob Stamboek (NWPCS) in Kootwijk werd op zaterdag 21 augustus het KNHS-Kampioenschap Jonge Dressuurpony’s gehouden. Bij de zesjarige pony’s ging de kampioenssjerp naar Duitse rijpony TC Champ of Class DVB (v. FS Champion de Luxe). De titel bij de vijfjarige pony’s werd op naam geschreven van de Welsh hengst Heidehof’s Don Diego (v. Morgenland’s Fabian). De Welshpony Tiësto (v. Bodo) won met overmacht de finalerubriek voor vierjarige pony’s.

[. . .]

De hoogst scores bij de zesjarige pony’s werden gehaald door de valkruin TC Champ of Class (v. FS Champion de Luxe). Met de dertienjarige amazone Sanne Vos (Wijk en Aalburg) behaalde de Duitse rijpony in het eerste onderdeel 84,5 punten. Beide gastamazones waardeerden de getalenteerde pony, in eigendom van Dressuurstal van Baalen en Tim Coomans, met 90 punten.

[. . .]