Afgelopen zaterdag werd op PSC Den Goubergh het KWPN Young Dressage Talent georganiseerd. Hier werd opzoek gegaan naar dé dressuurtalenten onder de 3 en 4 jarige paarden. Deze talentvolle jonge paarden werden onder het zadel voorgesteld in stap, draf en galop vergelijkbaar met de PAVO-formule. De paarden werden tevens beoordeeld op exterieur, stap, draf, galop, gedragenheid, elasticiteit en algemene indruk. Er werd met 2 man in de baan gereden en er werden aanwijzigingen gegeven voor de te rijden oefeningen.
Eind van de middag vertrok het team van Dressuurstal Nijpjes richting Roosendaal. Jessica kwam hier aan start met 2 vierjarige paarden, namelijk Sambucco en Devil Diamant N.

Als eerste kwam ze de baan in met Sambucco, deze zwarte ruin was niet onder de indruk van de mooi aangeklede hal en liet zich fijn rijden. De juryleden vonden het een erg fijn paard, en beloonde het optreden met 76 punten. Daarmee eindigde ze op een mooie 6e plaats in een groot deelnemersveld van 45 combinaties.

Jessica: ‘Sambucco heeft de laatse tijd enorm veel progressie gemaakt. Na een aantal succesvolle Subli wedstrijden merkte ik dat hij ook deze wedstrijd zich weer volledig inzette. De locatie, PSC Den Goubergh was een goede leerervaring voor Sambucco, het was behoorlijk aangekleed en er was veel publiek. Hij keek niet op of om en was erg geconcentreerd!

Sambucco hier met Jessica tijdens een Subli in Oud-Beijerland.

Na Sambucco was het de tijd voor Devil Diamant N. Deze Florencio zoon heeft het de laatste tijd wat rustiger aangedaan na een succesvol outdoorseizoen, deze wedstrijd was dan ook een mooie gelegenheid om weer in de ring ervaring op te doen. Tijdens het losrijden vertoonde hij wat spanning op de entourage, gelukkig kon Jessica het mooi af laten vloeien. In de ring kon ze Devil Diamant N goed voorstellen, en kreeg ze van de juryleden dan ook een compliment dat het een leuk paard is! Met een score van 76,5 punten eindigde ze net voor Sambucco, op een mooie 5e plaats!

Jessica: ‘Ik ben erg tevreden met beide paarden, Devil Diamant N had tijdens het losrijden last van wat spanning, maar in de ring toonde hij weer als vanouds. De beste 3 mochten overrijden, en daar zaten we helaas net niet bij. Toch ben ik trots op beide paarden dat ze zo braaf waren, en we toch een mooie score hebben weten te neerzetten!”

Jessica met Devil Diamant N, hier op de Subli in Hagesteijn

De volledige uitslagen kunt u hier lezen.