Kimberly Mank lest al langere tijd op Dressuurstal Nijpjes. De combinatie reist vaak vanuit Rockanje naar Sint- laurens om een les te volgen bij 1 van de zussen Nijpjes!
De combinatie reed zaterdag 6 Augustus kampioenschappen in de klasse Z1. De eerste proef zette ze een mooie score neer van 63.38%. Dit was voldoende voor de 2e proef. Met als eind resultaat Kampioen Z1!!
Fam. Mank hebben Molenwiel’s Staysie nu 3 jaar. Het is een 8 jarige welsh merrie van Leuns veld’s Lord X Pionier’s Casper. Kimberly en Staysie rijden ongeveer 2 jaar wedstrijden, en lessen dus ook 2 jaar bij Dressuurstal Nijpjes.
Belangrijke wedstrijd successen:
Kringkampioen in de klasse B, L1, L2, M2
Zuid-Hollands kampioen in de klasse L2, M1, M2, Z1
Nederlands kampioen in de klasse L2
Nerderlands kampioenschap 2e plaats M1 en 5e in het M2
Kimberly:” Ik ben afgelopen donderdag nog bij Chantal en Jessica geweest om te lessen. We hebben nog even de punten op de I gezet voor zaterdag. Zaterdag was het weer nogal benauwd maar ik kreeg Staysie nog goed aan het lopen. Het duurde best lang voordat we de uitslag kregen en hierdoor werd ik erg zenuwachtig. Er ging er tenslotte maar 1 door naar het NK! Gelukkig was het genoeg om kampioen te worden en nu gaan we weer hard verder trainen met Chantal en Jessica!!”
Jessica:” Kimberly is een fanatieke leerling die erg graag aan zichzelf doorwerkt! Ze hebben de afgelopen tijd veel progressie gemaakt, en zeker ook in de wedstrijd baan. Kimberly vond het fijn dat we een keer op wedstrijd mee konden kijken en helpen in het losrijden daarvoor zijn ze dit jaar ook op Zeeland outdoor aan de start gekomen, ook met succes! Het is voor Kimberly en haar moeder best een eindje rijden voor de lessen maar des ondanks zijn ze erg trouw met het lessen en dat is erg leuk! We wilden Kimberly van harte feliciteren met haar Kampioenschap en haar veel succes wensen op de kampioenschappen!”
Het NK is op 3 September.
Kimberly en Molenwiel’s Staysie