Leerlinge Jolanda Bevelander Grand Prix

Jolanda: “Afgelopen maandag was dé dag dat ik Grand Prix mocht starten met mijn paard HBM Sunshine. Het was een hele warme dag en zelfs Sunny, die altijd heet is, was nu zelfs wat lauw! Dat was ik niet gewend, maar ze deed heel goed haar best. We hebben een percentage van 61,80 gehaaldDe inmiddels 15-jarige merrie HBM Sunshine is in mijn bezit vanaf haar derde levensjaar. Ik heb haar zelf opgeleid en ben destijds in de klasse L dressuur begonnen. Toen we eenmaal Z1 waren en de wissels nog erg gespannen gingen dacht ik dat het wel een beetje het einde van onze wedstrijd carrière was. Een vriendin van mij gaf de tip om bij Chantal en Jessica te gaan lessen. Eigenlijk zag ik dat niet zo zitten omdat ik in mijn ogen een gewone amazone was met een gewoon paard. Toch heb ik de stap gezet en na de eerste les, die naast enorm leerzaam ook nog eens heel gezellig was, werd ik al enthousiast!

Mijn paard ging de wissels leren en stap voor stap zijn we verder gegaan. Zoals bij ieder paard waren er ook bij Sunny lastige stukken, maar samen met Jessica en Chantal hebben we het beste in haar naar boven gehaald en zijn Sunny en ik nu echt Grand Prix!”

Jessica en Chantal: “Jolanda kwam bij ons met een probleem in de wissels en geloofde mede daardoor niet in een verdere wedstrijd carrière. Ze had het idee dat ze niet goed genoeg waren. Wij zagen echter iets heel anders in deze combinatie; beiden hadden toen al vele ingrediënten die je nodig hebt om door te kunnen groeien naar de Grand Prix. Sunny was gevoelig en vlug genoeg en Jolanda leert snel voelen. Gelukkig hebben we Jolanda daar uiteindelijk van kunnen overtuigen en is ze er ook volledig voor gegaan! Ze is erg gedreven en leergierig en luistert super goed. Haar inzet motiveert ons om nog net een stapje verder te gaan, net dat beetje extra op te zoeken. Tijdens de lessen is er met Jolanda altijd tijd voor een lolletje, maar gaan we er daarna weer keihard tegenaan.

Het is echt een kroon op ons werk dat er weer een leerlinge van ons het hoogste niveau heeft bereikt.

Jolanda, we zijn super trots op jou en Sunny en hopen nog vele leuke lessen aan je te mogen geven!”

Jolanda is de 2e Grand Prix amazone die bij Dressuurstal Nijpjes is opgeleid. Mieke Evertse ging haar voor met de merrie Tyara.