Op zaterdag 4 augustus werd er in Vlissingen het Alfonds Concours gehouden. Al vele jaren wordt in het park van Vlissingen dit concours gehouden, 2 dagen lang staan dressuur en springen hier centraal.

Christina Labudzik kwam hier met haar paard Zaro in actie in de klasse Z1 dressuur. De combinatie is nog maar net gestart in de klasse Z1, maar blijkt geen moeite te hebben met deze klasse. In de eerste proef wonnen ze met een score van 66,47%. De tweede proef werd er nog een extra schepje bovenop gedaan, ze werd de overtuigende winnaar met 67,94% en bleef hiermee de nummer twee 3% voor. De krant publiceerde een leuk artikel!

“Christina Labudzik eiste met Zaro beide oranje erelinten in de klasse Z1 op. Oorspronkelijk hobbelde Labudzik op de rug van een viervoeter als recreatieruiter over de Walcherse polderwegen. Enkele jaren geleden werd de amazone uit Domburg echter besmet met het wedstrijdvirus. Inmiddels is de 24 jarige amazone elke dag op de stal van haar trainster Chantal en Jessica Nijpjes te vinden.

Over het verloop van haar carriere is Christina tevreden, maar het kan volgens haar nog beter. ‘Het is snel gegaan, 3 jaar geleden kocht ik Zaro. Hij kon toen nog niks, maar het is een intelligent paard. Vorig jaar zaten we al in de M2, maar Zaro raakte geblesseerd. Enkele maanden geleden hebben we de draad weer opgepakt. Dit was pas mijn derde wedstrijd in de Z1 en met deze cijfers kan ik thuis komen denk ik. Maar mijn paard en ikzelf hebben op dit niveau nog geen ervaring, dus we moeten nog veel leren.’ Ik heb idee dat Zaro daar al sterker is dan ik. Het is een atleet met een sterke galop en zijgangen en pakt alles makkelijk op. Het loopt naar mijn gevoel best lekker, maar we moeten nog meer een combinatie vormen. Met behulp van de zusjes Nijpjes en de begeleiding van mijn vriend Marc Brassem gaat dat ook lukken. Daar ben ik van overtuigd.”

Hier Christina met haar andere paard Desperado