De paardenkrant van vrijdag 29 juli schrijft leuk stuk over zusjes Nijpjes. De eenheid en de goede samenwerking worden na voren gebracht. Het stuk over de tweeling zusjes is geschreven door Wies Zwanikke.

Paardenkrant schrijft:” Dat Chantal en Jessica gedreven amazones zijn, blijkt wel uit de vele uren die ze in hun sport steken. “‘ s Ochtends beginnen we rond een uur of zeven met het trainen van de paarden. Voor het uitmesten en het verzorgen van de paarden krijgen we veel hulp van onze ouders. Onze moeder neemt het grootste deel van die taak opzich”, vetelt Chantal.

“Het trainen en africhten van de paarden gebeurt meestal in de ochtend. Thuis kunnen we tien paarden stallen en we huren stallen bij Stal de Pagter in Hoogelande. Na het trainen van de paarden gaan we lesgeven. Dit doen we op vijf verschillende locatie’s, maar toch voornamelijk bij ons thuis. Samenwerking staat op nummer een bij de zussen, evenals communicatie.”Van jongs af aan leerde we samen te werken. Dat we samen een pony moesten delen, is een mooi voorbeeld. We denken vaak hetzelfde over dingen en dat is vanzelfsprekend voor ons. We zijn het vaak met elkaar eens, wat beslissingen maken makkelijk maakt. En zijn we het niet eens, dan is dit altijd bespreekbaar en makkelijk op te lossen. Miscchien speelt mee dat we tweeling zijn. We benijden elkaar nooit en elkaars steun en die van onze ouders zal er altijd zijn. Het is fijn als je altijd iemand hebt om op terug te vallen. Over haar zus: “Jessica is een doorzetter. Spontaan, een prefectionist. Daarnaast vind ik het leuk om te zien hoe zij mensen kan motiveren. Mijn zus is mijn beste maatje. Ik weet altijd wat ik aan haar heb. We hoeven maar naar elkaar te kijken en we weten wat de ander bedoeld. Dat maakt onze samenwerking zo fijn.”

Ondanks dat de paarden een groot gedeelte van hun tijd opslokken, proberen Chantal en Jessica ook andere leuke dingen te ondernemen naast het runnen van hun bedrijf. Jessica verteld daarover:” Dingen doen buiten de paarden schiet er qua tijd inderdaad vaak bij in, maar wanneer die tijd er voor is, proberen we leuke dingen te doen. We hechten beiden veel waarde aan sociale contacten. Ze lijken in veel aspecten erg op elkaar. Vooral qua karakter en intresses”, weet Jessica uit jarenlange ervaring. “We hebben beiden veel doorzettingsvermogen en delen samen het gevoel voor de paarden. Daarnaast zijn we allebei ondernemend en werklustig. Ook wat betreft smaak en de manier van denken lijken we op elkaar.”” Dit kan tot komische situatie’s leiden. “Dat kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer we in een bepaalde situatie terechtkomen. Dan hoeven we nog maar naar elkaar te kijken om te weten wat de ander denkt. In onze gewoontes zijn we wel wat verschillend. Ik ben meer een denker, terwijl Chantal meer een doener is. als Chantal ergens mee zit zal ze dit sneller uitspreken. ik denk er juist langer over na voordat ik iets zeg. Chantal is zeer zorgzaam voor anderen en staat altijd voor iedereen klaar. Ze is heel meedenkend, zelfbewust en praat makkelijk over alle situatie’s hierdoor kan ze soms nog wel eens wat kort door de bocht zijn. Verder is ze spontaan en voor mij is ze mijn beste vriendin.”

Jessica, Chantal Nijpjes en U’ve got it