Eind februari kwam Dressuurstal Nijpjes in actie tijdens een selectiedag van de MacRidercup. Na deze succesvolle dag waren ze dan ook geselecteerd voor de Regionale Selectieronde. Op zaterdag 18 juni reisde we af naar Heerjansdam met Zanta Zinzy en Vigo N. Net als de vorige selectieronde, was het ook hier niet de bedoeling dat er een proef werd gereden. Samen met andere ruiters wordt er rondgereden in de baan en krijgt men aanwijzingen van het MacRider team.

Als eerste kwam Zanta Zinzy in de baan, zij was geselecteerd in de Z rubriek. Deze zwarte merrie vond het indrukwekkende concours terrein aan het begin een beetje spannend. Er was een hoop te zien en te doen. Toch ontspande ze en konden ze samen fijn rond rijden. Helaas reden ze met 7 paarden in totaal in de baan, zodat de voorgeschreven tijd eigenlijk te krap was om alle combinaties aan bod te laten komen.

Jessica: “Het was leuk om weer met Zanta op pad te gaan. Aan het begin vond ze het grote terrein best een beetje spannend, er was dan ook veel te gebeuren! Het terrein was leuk aangekleed, en er was veel te zien en te doen. Het was fijn om met Zanta in de baan te kunnen oefenen, helaas reden er een hoop paarden mee waardoor de tijd eigenlijk te krap was. Helaas was ik met Zanta niet door naar de volgende ronde. Toch ben ik blij met hoe Zanta het deed in de ring, en heb ik fijn kunnen rijden!

Na Zanta Zinzy was het de beurt voor Vigo N. Jessica was samen met Vigo N geselecteerd voor de klasse ZZ-Zwaar. Er konden fijne stukken getoond worden, en de combinatie had het duidelijk naar hun zin. Samen met Vigo N is ze dan ook door naar de kwartfinale van de MacRider Cup!

Jessica: “Met Vigo N kon ik fijn in de baan rijden, ook hier reden we weer met een hoop paarden. Hij gaf mij een fijn gevoel en deed echt fijn zijn best. Ik ben heel blij dat ik met Vigo N door ben naar de volgende ronde! We zullen deze week goed doortrainen om zo een optimale prestatie neer te kunnen zetten!”