Masters of Dressage.

Zaterdag:

Ook zaterdag kwamen Chantal en Jessica weer aan de start bij Masters of Dressage.

Jessica reed de jonge paarden Sambucco en Diesel (Devil Diamant N), Chantal reed de jonge Digo, allen in de klasse L2.

Sambucco:

Sambucco had een mooie bergopwaarts gereden proef met zeer veel schwung en gedragenheid. Hij eindigde op de eerste plaats met 69,67%.

Diesel:

Diesel was heel fijn te rijden, de grote ruin met veel front liet een mooi en constant beeld zien. Bij het aangalopperen liet hij helaas een steekje vallen, maar hij eindigde toch op een mooie 2e plaats met 67,78%.

Digo:

Ondanks dat Digo nog vrij onervaren is op dit gebied, was de elegante ruin niet onder de indruk van de aankleding van de wedstrijdhal. Hij gedroeg zich als een volwassen wedstrijdpaard en scoorde hoge cijfers voor het wijken en de voltes in galop. Hij eindigde op een vierde plaats met 65,67%.

Met deze resultaten hadden de zussen zich weten te plaatsen voor de finale met vier paarden, immers op vrijdag was Jessica met Chekavara geëindigd op de eerste plaats in de klasse M2 (72,67%).

Chantal en Jessica waren natuurlijk erg blij met dit resultaat!

Echter tijdens Masters of Dressage mocht er slechts 1 paard in de finale gestart worden, ongeacht de klasse waarin je je had weten te plaatsen. Dit betekende voor Jessica dat zij maar liefst 2 paarden moest laten vallen voor de finale. Feitelijk een onmogelijke keuze.

Jessica: “Ik vond het zeer teleurstellend dat ik moest kiezen. Ik heb uiteindelijk gekozen om Sambucco in de finale te rijden. Dat betekende echter wel dat ik Chekavara thuis moest laten. Een hele moeilijke keuze, mede gezien het procentuele verschil wat we reeds gecreëerd hadden.”

Een verbazingwekkende finale:

De finale werd gekenmerkt door grote jury-verschillen bij meerdere combinaties; dhr. Hanse en dhr. Steenbakker zaten met regelmaat niet op 1 lijn en dat is erg jammer.

Zo scoorde Sambucco bij de ene jury 208 en bij de andere jury 180. Digo scoorde 178 en 206. Dat zijn toch verbazend grote verschillen.

Chantal had een bijzonder privilege; zij had de twijfelachtige eer om maar liefst 3x te mogen afgroeten in de finale proef. De hoofdjury had de eerste 2 keer niet opgemerkt.

Jessica eindigde met Sambucco op een 2e plaats met 64,33%, Chantal eindigde met Digo op een 3e plaats met 64%.

Kur op muziek:

Zaterdagavond startte Chantal de mooie vos pony Ald Feart’s Michael voor het eerst in de kur op muziek. De kur ging erg goed, vooral het drafgedeelte paste mooi op de muziek van Sting.

Het galopgedeelte uit de Z2-kur was door Chantal omgezet naar een Z1-kur, wat goed uitpakte. De zijgangen werden hoog gewaardeerd. Hij had tussen de paarden een mooie derde plaats met een score van 72,25%.

Chantal: “ik ben zo tevreden over hoe de kur ging! Het was onze eerste kur. De muziek vond hij niet eens spannend en vooral in draf gaf hij een super gevoel. Ik ben trots op hem dat hij zo goed mee kan tussen de paarden!”