Deze woensdagavond werd er de eerste buitenwedstrijd van het jaar verreden in Nisse, Digo en Sambucco waren deze avond aan de beurt!

Als eerste was het de beurt aan Digo, hij kwam al lekker fris van de trailer wat betekende dat hij er veel zin in had vandaag. Op het losrijterrein was de ruin goed wakker en snurkte de eerste paar rondjes goed. Chantal kon hem goed bij de les houden en kon erg fijn losrijden, de frisheid leverde wel een paar mooie showrondjes op! Deze accommodatie is altijd mooi aangekleed met veel bloembakken en borden langs de ring. Digo was tijdens de proef erg braaf en vond het fijn weer buiten te zijn. Chantal kon haar proef goed afwerken en liet Digo met veel gedragenheid de oefeningen zeer correct uitvoeren. Dit leverde dan ook mooie cijfers op! Op het protocol was geen 6 te vinden, de beoordeling bestond uit 7ens en 8en. Ook zijn gangen werden met 8en gewaardeerd. Ook voor de houding van Chantal werd een 9 genoteerd en hier is ze super trots op! Ze behaalden een eerste plaats met een mega score van 224 punten, wat goed is voor 74,6%!

Daarna was het de beurt aan Sambucco, het was al een tijdje geleden dat hij mee mocht op wedstrijd. De laatste wedstrijd was in januari in de klasse L2, vandaag promoveerde Jessica naar de M1. Jessica was heel blij hoe Sambucco zich bij de les wist te houden deze keer in Nisse, de vorige keer dat ze de ruin hier startte was hij erg stout en vond hij alles spannend.
Jessica: ‘Ik kan goed merken dat Sambucco in de trainingen vooruit is gegaan, ik kon zijn aandacht er goed bij houden tijdens mijn proef. In de aanleuning was hij erg fijn, het enige waar ik niet erg tevreden over was, was mijn achterwaarts daar gaan we meer aandacht aan besteden.’
De combinatie behaalde een eerste plek met maar liefst een puntentotaal van 219, dit is 73%!