Afgelopen weekend maakte Chantal en de stoere hengst Resonanz hun debuut in de klasse Z2, dit met een mooi resultaat van maar liefst 66,18%. Hiermee bezette de combinatie met een ruime voorsprong de eerste plaats.

Voor Chantal en Resonanz was dit de eerste keer op dit niveau, de combinatie wist een foutloze proef neer te zetten met mooie cijfers voor de uitgestrekte gangen. Ook wissels werden zeer ruim gesprongen, zij lieten de gehele proef een mooi constant beeld zien.

Chantal:” Ik was zeer tevreden over het verloop van de wedstrijd. Dit was 1 van onze beste proeven tot nu toe. Resonanz is een heel fijn paard om te rijden, hij is ontzettend werkwillig. Hij heeft nog niet veel ervaring in de ring maar daar was deze proef niks van te merken. We hadden geen last van spanning, hij bleef super bij de les en hij gaf mij de gehele proef een fijn gevoel!”


Chantal en Resonanz

Ook in de klasse Z1 waren er veel combinatie die deelnamen aan deze wedstrijd. Zo kwam ook Jessica aan de start met de sjieke merrie Zanta Ziny. Hiermee behaalde ze een mooie score van 63,24% wat goed was voor een derde plaats. Sinds een jaar heeft Jessica Zanta Ziny onder het zadel, vorige jaar starten de combinatie nog in de klasse M1. In een korte periode maakte de combinatie veel progressie, Zanta pakt de oefening goed op. In de zijgangen en de mooie gedragenheid van de mooie merrie wordt de proef goed beloond. Met een mooie derde plaats kijkt Jessica terug op een fijn wedstrijd.

Jessica: “Als je ziet hoeveel progressie Zanta in een jaar tijd gemaakt heeft, kan ik alleen maar blij zijn met deze wedstrijd. In een korte tijd zijn we een fijne combinatie, en ik kan er op wedstrijd steeds fijner aan rijden. Dit was pas de 2e wedstrijd voor Zanta in de klasse Z1, maar beide keren behaalde we mooie scores. Ik kijk uit naar een mooi indoorseizoen en ik hoop dat ik de steigende lijn met Zanta zo kan vasthouden!”

Jessica en Zanta Zinzy