Vandaag stond in teken van de eerste dag van het Concours Hippique Bergen op Zoom en het was de beurt aan Enjoy N om zijn debuut te maken in de klasse L2. Enjoy wordt uitgebracht door Valesca Lefeber. Zij behaalden een totaal van 214 punten in de eerste proef en de tweede proef was goed voor 215 punten, voor beide proeven behaalden zij een tweede plek in de klasse L2!

Chantal en Jessica zijn nog steeds erg blij met de aankoop die ze vorig najaar hebben gedaan, zij kochten de 4-jarige Valdez X Turbo magic zoon van dhr. Dieleman. Enjoy beschikt over 3 uitstekende gangen, heeft een mooie zelfhouding en loopt met veel souplesse. Inmiddels hebben de dames ook de moeder van Enjoy onlangs aangeschaft, omdat zij zo tevreden zijn met de ruin.

Enjoy is eerder met Jessica aan start gekomen tijdens de Zeeuwse Fokdag in Heikant, deze was in november. Vandaag was dit de eerste andere wedstrijd die de ruin liep. Chantal en Jessica hebben Valesca de kans gegeven om Enjoy op de wedstrijden uit te brengen. Valesca is al ruim 7 jaar een zeer fanatieke leerling van de zusjes Nijpjes, zij luistert erg goed naar de instructies die de meiden haar geven en kan deze goed verwerken in haar rijden. Chantal zal Enjoy uitbrengen op de Pavo en de Subli cup.

Het park in Bergen op Zoom was erg aangekleed en er was veel te zien hier, het is een mooi concours voor jonge paarden om hier ervaring op te doen. De proeven werden op gras verreden. Chantal en Jessica waren erg trots op de combinatie, bij het inrijden liep de ruin erg ontspannen rond en tijdens de proef marcheerde hij mooi de baan door. Op het protocol werden naast vele achten ook een paar negens genoteerd, voor het wijken en de middendraf. Voor zijn gangen en de impuls behaalde de ruin 8en.

Valesca: ‘Ik heb echt genoten vandaag, Enjoy was erg braaf voor zijn eerste keer op een buitenterrein. Tijdens het losrijden was hij goed bij de les en dit konden we vasthouden in onze proeven. Ik ben erg trots en dankbaar dat ik de kans heb gekregen om zo’n paard uit te brengen, ik wil de zusjes hier dan ook erg voor bedanken. We trainen ook hard om tot het beste resultaat te komen, Enjoy is niet altijd even makkelijk maar we krijgen steeds meer vertrouwen in elkaar!’


Enjoy en Jessica