Op dit moment zijn de zusjes Nijpjes bezig met hun voorbereiding voor de Nederlandse Kampioenschappen, aanstaande vrijdag 15 maart.

Elke dag staat Jessica onder de strenge begeleiding van haar zus Chantal, zodat ze vrijdag haar proef tot in perfectie kan uitvoeren.

Afgelopen zaterdag 9 maart is Jessica met de hengst Chekavara aan start gekomen in de klasse M2 te Nieuw- en Sint Joosland. Deze wedstrijd werd gezien als een mooi proefrondje ter voorbereiding op het kampioenschap. Ook deze keer zette Jessica met de zwarte hengst een prachtige prestatie neer, zij behaalden een score van 70% en een eerste plek!

Jessica: “Ik had een goed gevoel over mijn proef, ik ben blij dat Chekavara zich steeds minder als hengst gedraagt op de wedstrijden. Dit zorgt ervoor dat hij gedurende de proef goed bij de les blijft. Ik heb veel zin het NK komend weekend en we gaan ons uiterste best doen om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten!”

Tijdens de wedstrijd in Nieuw- en Sint Joosland kwam ook Chantal aan de start. Zij reed met Digo in de L2 naar een mooi puntentotaal van 196, dit was goed voor een tweede plaats.
Chantal: “Digo toonde tijdens de proef nog best wel wat spanning, hij moet nog meer ervaring krijgen op de wedstrijden om deze spanning onder controle te krijgen. Wel kon ik een mooie gedragen draf laten zien met veel impuls, hier hebben we de laatste weken hard aan gewerkt en dit pakte goed uit!”
Hou de site goed in de gaten voor de resultaten van het komende NK!