U’ve Got It 2e in de Grand Prix!

Zondag 27 juli, een rustige ochtend met rustig weer. We kijken terug op de tweede dag van Jumpin’ De Weel. Een dag met dressuur op hoog niveau, wat mede mogelijk was door de prachtige accommodatie met een hele goede bodem voor de paarden, een prima organisatie en een geweldige sfeer.

Chantal vertelt over haar rit met U’ve Got It N: “Het ging zo fijn! Ik heb genoten in mijn proef, het leek alsof de dingen van zelf gingen. Mijn reus had totaal geen last van spanning en was fijn aan de hulpen. De zigzag en de piaffe passage ging echt super fijn, wat ik ook terug zag op het protocol. De jury had als extra commentaar vermeld dat het een netjes gereden proef was. Erg leuk om te horen!”


Jessica vertelt over haar rit met Vigo N: “In de training hadden we veel aandacht besteed aan het drafgedeelte en dat was in de proef goed te merken. De overgangen piaffe passage waren ten opzichte van de vorige wedstrijd ook verbeterd. Het is erg leuk om het harde werken beloond te zien in je proef, daar doe je het tenslotte ook voor. In het galopgedeelte lieten we nog wat steekjes vallen, maar overall was ik toch zeer tevreden.”


Chantal werd met 66.25% prachtig 2e, nipt achter Anne van Olst. Jessica werd met 62.8% 5e.

Aan het einde van de dag stond voor beide dames een kur op muziek op het programma. Jessica liet Balorig Z dansen op de muziek in een kur op Z1 niveau. De ruin was goed bij de les en liep een mooi gedragen en foutloze kur. Chantal had Alatrichta N gezadeld voor een kur op Z2 niveau. Deze merrie had slechts 1x een kur op muziek gelopen, zo’n 2 weken geleden tijdens Zeeland Outdoor. Ze vond het ook nu best spannend, wat in het galopgedeelte wat puntjes kostte. Het drafgedeelte ging erg fijn en bracht meerdere achten op het protocol.

Jessica wist de kur te winnen met maar liefst 70.75%, Chantal werd 3e met 66.88%