Na een dag op wedstrijd te zijn geweest in Deurne was de dag erna Jessica aan de beurt met de grote ruin Vilando. Dit keer was de eindbestemming Heinkenszand. Samen kwamen zij in de klasse Z1 aan start. De grote ruin is in eigendom van Dressuurstal Nijpjes.

Het was nog maar de tweede keer dat deze combinatie aan start kwam. Ook was het de eerste indoor wedstrijd voor Vilando, hij was hier echter niet van onder de indruk. Hij blonk vooral uit in zijn zijgangen, hier noteerde ze ook hoge cijfers voor. In de eerste proef was het nog een beetje aftasten, hier behaalde ze een 2e plaats met een totaalscore van 213 punten. In de tweede proef kon Jessica alles wat fijner afwerken, en voelde de tweede proef ook beter aan. Daar werden ze 1e met 219 punten.


Jessica en Vilando tijdens training.

Jessica: “Zaterdag was het voor Vilando en mij de tweede keer dat we op een wedstrijd verschenen, en de eerste keer dat we indoor aan start kwamen. Voor hem maakte dat niet veel uit want hij schrok nergens van. Het was nog een beetje aftasten, zeker in mijn eerste proef. In de tweede proef kon ik er al veel fijner aan rijden. Hierin merk ik ook dat we op wedstrijd nog meer een combinatie moeten worden. Mijn galop ging al veel fijner dan de vorige keer, en ook mijn zijgangen kwamen goed uit de verf. Hier kreeg ik dan ook mooie cijfers voor. Mijn draftempo lag soms nog iets te hoog. In mijn tweede proef kon ik er al veel fijner aan rijden. Ik ben heel erg blij met hem, en hij heeft in de korte tijd dat hij bij ons staat al veel progressie gemaakt. Het is een lief paard wat het prettig maakt om mee te werken. Ik kijk uit naar mijn volgende wedstrijd met hem!”

Niet alleen met Vilando kwam Jessica aan start, ook met de sjieke merrie Zanta Zinzy die in eigendom is van de fam. van Splunder.
Zanta Zinzy komt nog niet zo lang uit de in de klasse Z1. Ze staat ongeveer een jaar in training bij de Dressuurstal Nijpjes en heeft al veel progressie laten zien. In Heinkenszand was ze helaas wat afgeleid. Toch kon Jessica het nog fijn oplossen. In de eerste proef behaalde ze 212 punten en een 3e plaats, in de tweede proef 211 punten, en hiermee werden ze 4e.


Jessica en Zanta Zinzy tijdens Jumpin’ de Weel.

Jessica: “Met Zanta heb ik nog maar een paar wedstrijden in de klasse Z1 gereden. Het is een sensibele merrie met een mooie draf. Ze was heel licht in mijn hand en niet zo fijn aan m’n zit. Toch heb ik dit nog aardig op kunnen lossen tijdens het losrijden. Ook in mijn proeven kon ik er nog aardig aan rijden. Ik ben blij dat ik deze merrie in training heb en dat ze al zo veel vooruitgang heeft geboekt. We zullen nu weer verder trainen voor onze volgende wedstrijden!”