Estée Lauder door naar de finale van de PAVO cup

Vandaag, dinsdag 13 augustus werd de halve finale van de PAVO cup verreden in Ermelo. 100 4-jarigen kwamen aan de start. De beste 25 daarvan werden geselecteerd voor de finale die aanstaande donderdag eveneens in Ermelo zal plaatsvinden. De beste 3 van die 25 toppers komen in een spectaculaire tweede finale terug om door 1 gastruiter onder het zadel getest te worden.

Eén van die 100 4-jarigen was Estée Lauder, de merrie die in eigendom is van Roos de Pagter en reeds enige tijd bij Chantal en Jessica in training is. Om Estée Lauder genoeg rust te geven voor vandaag, werd in overleg met de eigenaresse besloten om maandag al naar de wedstrijdlocatie af te reizen. Wat later op de dag vertrokken Jessica en Roos en Simon de Pagter dan ook met de bruine merrie naar Ermelo. Chantal vertrok vanochtend om een uur of vijf zodat zij op tijd was om haar zus te helpen.

In de vroege ochtend had Jessica in de baan geoefend, zodat Estée Lauder alvast kon kijken naar de aankleding van het terrein. De merrie voelde toen al lekker los en scherp aan het been en Jessica heeft dan ook maar heel kort gereden. Om 10.45 kwam de combinatie aan de start.

Jessica: “Ik ben super blij en kan niet meer dan tevreden zijn over hoe ik haar in de baan heb kunnen laten zien. Ze bleef mooi bergop lopen en was heel goed bij de les. Heerlijk!”

Inmiddels is bekend dat Jessica en Estée Lauder door zijn naar de finale van aanstaande donderdag. Met een score van 81 punten wist de combinatie een 18e plaats te behalen!

Tijdens de voorronde in Vrouwenpolder had Estée Lauder (Santano x Rossini) zich voor de halve finale weten te plaatsen met 78 punten en een prachtige 2e plaats. De bruine merrie werd reeds eerder uitgebracht door Jessica in de Subli wedstrijden. In 2012 werd de merrie succesvol uitgebracht tijdens de IBOP, een aanlegtest voor merries. Daarbij behaalde ze een topscore van 84 punten.

Voor de uitslagen van de halve finale klik -> http://www.kwpn.nl/data/events/00035157.pdf