Afgelopen weekend werden de Masters of Dressage verreden in Nieuw en St Joosland. De reguliere proeven vonden vrijdagavond plaats en het programma werd zaterdagavond afgesloten met een Kur op Muziek.

Jessica startte Vigo N in de klasse Z1, met een zeer mooie proef werden zij tweede met een score van 65%. Jessica was dan ook erg tevreden met dit resultaat: “Vigo laat een stijgende lijn zien qua prestaties; dit was zijn hoogste score tot nu toe!” Met William behaalde Jessica, ondanks dat William soms nog wat moeite heeft met de wissels, een 4e plaats in het Z2 met 65,6%. Zij laten dan ook zien als combinatie op dit niveau thuis te horen.

Voor Jessica en Vigo was het de eerste keer dat zij een Kur reden. Ondanks wat kleine storingen, omdat Vigo de muziek nog wat spannend vond, kwamen zij tot een score van 68,75%. In de Z2 kwam Jessica met William ook aan de start in de Kur, voor William was dit de tweede keer dat hij een Kur reed, maar de eerste keer in het Z2. Jessica: “William bleef fijn aan de hulpen, zodra hij de muziek hoorde wilde hij zichzelf echt laten zien, hij had er erg veel plezier in”. Dit resulteerde in een score van 69,5%. De klasses Z1 en Z2 werden in handicap verreden, hierdoor werd Jessica tweede met William en vierde met Vigo N in de kur op muziek. Dit was tevens de overall uitslag voor de masters.