Zoals jullie al hebben kunnen lezen zijn Jessica en Chantal gisteren vertrokken naar Aerdenhout voor een selectiewedstrijd voor het Subli kampioenschap.

De rit ernaar toe gaf nog wat vertraging doordat er een band van de trailer lek was gegaan. Gelukkig was de ANWB snel ter plaatse en kon de rit daarna weer vervolgd worden. Altijd wordt er op tijd vertrokken zodat Jessica, die als eerste moest rijden, toch nog op tijd in het zadel zat van Devil Diamant N. Na het losrijden konden zij dan ook met een goed gevoel de ring betreden. De mooie vosruin was in de proef goed bij de les en kreeg een compliment voor zijn gedragenheid en zelfhouding. Hij kreeg onder meer voor zijn galop en zijn geschiktheid als dressuurpaard een 8,5. Dit resulteerde in een 2e plaats.

Jessica: in het losrijden had Devil Diamant N wat spanning maar in de proef was dat gelukkig verdwenen waardoor ik erg fijn heb kunnen rijden. Devil is een geweldig paard om mee te werken. Ik kan merken dat hij steeds sterker wordt en meer volwassen.

Daarna waren Chantal en Don’t Worry N aan de beurt. Tijdens het losrijden was Don’t Worry erg fit en fris en mede door het hockeyveld wat achter de losrij ring lag was hij wat gespannen. In de proef kon Chantal de spanning af laten vloeien waardoor Don’t Worry een beeld met veel uitstraling gaf. Hij toonde een spectaculair draf gedeelte wat resulteerde in een cijfer 9! Ook voor zijn gedragenheid en galop kreeg hij 8-en. Don’t Worry kreeg uiteindelijk hetzelfde aantal punten dan Devil Diamant N en eindigde op een derde plaats.

Chantal: ik ben erg trots op Don’t Worry. Het is een paard wat heel graag voor je werkt en het geweldig vindt om mee op wedstrijd te gaan.

Resultaten:

Devil Diamant N

78,8 punten 2e plaats

Don’t Worry N

78,8 punten 3e plaats

Geïnteresseerd in het KNHS Subli kampioenschap, waaronder de wedstrijdkalender en uitslagen. Klik hier.

Subli 2012:

  • Sambucco behaalt een zilveren medaille bij de 4-jarigen
  • Devil Diamant N behaalt een 4e plaats bij de 4-jarigen

Subli 2011:

  • Checavara N behaalt een bronzen medaille bij de 4-jarigen