Gisteren is dressuurstal Nijpjes afgereisd naar Ouddorp, waar de eerste selectiewedstrijd voor de M en Z werd verreden. Er werd met 3 paarden gereden; Ald Firt’s Michael, Alicante en Zaro.

Chantal startte met haar vospony tussen de paarden in de klasse Z1 wat zeer goed uitpakte. Zij wonnen de rubriek met een score van maar liefst 68,38%!
Michael kon zijn aandacht goed bij het werk houden, ondanks dat de bak wat kijkerigheid had kunnen veroorzaken. We merken echt aan hem dat hij iedere keer weer leert als hij mee gaat; voorheen had hij erg veel moeite om niet afgeleid te raken. De achten werden verdiend voor de appuyementen en de uitgestrekte gangen. Deze werden zeer goed uitgevoerd.

Chantal: ‘Ik ben supertrots op Michael dat hij zo goed presteert tussen de paarden, elke wedstrijd merk ik dat hij meer ervaring krijgt. Het is een hele fijne pony om te rijden. Het is een talentvolle pony die totaal niet onder doet voor de paarden. Hij gaf me een heel goed gevoel deze wedstrijd, ik kon er fijn aan blijven rijden.’

Ald firt’s Micheal onder Chantal Nijpjes

In de klasse Z2 startte Chantal met de ruin Zaro. Dit was nog maar hun 2e wedstrijd en leverde toch al een mooie 2e plaats op met nette score van 65,74%. Zaro is nu net 2 weken in training bij de zusjes en de combinatie moet nog wat meer gevormd worden. Deze wedstrijd ging beter dan de voorgaande, de ruin is een erg fijn paard om mee te werken en pakt de oefeningen goed op. Voor de galop appuyementen en eenvoudige wissels scoorde de combinatie achten, de galop werd daardoor ook met hoge cijfers beloond. De komende tijd gaan Zaro en Chantal hard aan het werk om nog meer een eenheid te worden.

Chantal: ‘Ik ben heel erg blij dat ik met Zaro de kans krijg om te starten in de hogere klassen, hij heeft een gouden karakter! Het is een paard die tijdens het rijden echt voor je gaat. Ik ben nog geen optimale combinatie met hem en dat kan ik merken in de afwerking van m’n proeven. Ik wil toch graag de selecties meerijden zodat ik de kans heb ons te selecteren voor de kampioenschappen. Het is een heel fijn paard om te rijden, hij geeft je een super goed gevoel in de zijgangen’.

Jessica kwam in de klasse Z1 aan start met Alicante. Helaas had de ruin veel spanning gedurende de proef waardoor de teller bleef steken op 63,83%, dit leverde alsnog een mooie 4e plaats op. De aanleuning wordt steeds constanter, alleen door de spanning was Jessica niet geheel tevreden over haar proef.

Jessica: ‘Alicante is een paard met ontzettend veel talent en is erg fijn te rijden, ik ben blij dat ik hem mag uitbrengen. Ik was deze keer niet tevreden over m’n proef. Ik kreeg teveel spanning die ik niet gecontroleerd kreeg. In de drafonderdelen kon ik er fijn aan rijden; vooral voor de zijgangen scoorden we mooie punten. In de proeven missen we samen nog de ervaring’.

Tc Alicante onder Jessica Nijpjes