Op zaterdag 6 augustus werd er in Vlissingen het Alfonds Hippique georganiseerd. Het is een jaarlijks mooi georganiseerd concours die altijd in het park van Vlissingen georganiseerd word.

Ook dit jaar ging deze wedstrijd niet aan de zusjes Nijpjes voorbij. Zowel Chantal als Jessica kwam aan de start, in de ochtend was het de buurt aan Chantal om de spits af te bijten. Zij kwam als aller eerste aan de start met de mooie merrie Wynona. De combinatie zetten twee mooie constante proeven neer. Vooral voor de uitgestrekte gangen wist de combinatie veel punten te scoren. Ze behaalde een score van 63,24% en 62,95 % dit was goed voor een mooie eerste plaats en een vijfde plaatsing.

Chantal: ” Wynona gaf deze wedstrijd een goed gevoel ze bleef beter gecontroleerd. Alleen in me stap gedeelte had ik nog iets last van spanning. Ik kijk terug op een fijne wedstrijd, Wynona bleef in de draf mooi gedragen ook me uitgestrekte gangen gingen goed. Dit concours is altijd mooi opgezet, er is daar veel te zien voor de paarden maar Wynona bleef goed bij de les. Ik kan merken dat ze progressie maakt in de proeven en daar ben ik blij om. Het is een fijn paard om te rijden.”

Chantal Nijpjes en Wynona

Ook kwam Chantal aan de start met de stoere hengst Resonanz, de combinatie zette een nette foutloze proef neer. Het totale beeld was constant en fijn in de aanleuning. In de eerste proef behaalde ze 65,58 % wat goed was voor een gedeelde eerste plaats. In de tweede proef kwam de teller op 63,24% dit was goed voor een gedeelde eerste plaats met Wynona.

Chantal:”Resonanz gaf mij een heel goed gevoel, en ik was zeer tevreden over de proeven. Zijn draf was mooi constant, en ik kon alles fijn afwerken. Het is een paard met veel talent. Volgende week zijn de kampioenschappen en het is fijn om hier met een goed gevoel naar toe te gaan. Deze wedstrijd was voor beide paarden een fijne voorbereiding.”

Chantal Nijpjes en Resonanz

Na mooie resultaten in de klasse Z1 kwam in de avond ook Jessica Nijpjes nog aan de start in de klasse M1 met het paard Balentines. Jessica en Balentines zetten een nette eerste proef neer. Hier behaalde ze een goede score van 66,33%, ondanks de slechte weersomstandigheden bleef Balentines goed bij de les en de combinatie behaalde in de tweede proef een score van 64,67%. Dit was in de eerste proef goed voor een tweede plaats en in de tweede proef een derde plaatsing.

Jessica: “Balentines was erg braaf, in het losrijden hadden we nog wat last van spanning maar in de proeven kon ik hem fijn bewerken. Hij heeft nog niet veel ervaring in de ring, maar na de omstandigheden was hij erg braaf. Het is een paard dat graag voor je werkt, hij maakt veel progressie te laatste tijd. Balentines is een fijn paard om mee te werken.”

Jessica Nijpjes en Balentines