Op vrijdag 22 Juli ging Jumping de Weel van start, dat is een jaarlijks georganiseerd concours te Nisse. Ook Jessica Nijpjes kwam op vrijdag aan de start met Balentines in de klasse M1 en Zanta Zinzy in de klasse M2.

Voor Balentines is het zijn tweede wedstrijd onder Jessica Nijpjes, dit pakte wederom uit met mooie scores. Voor deze nieuwe combinatie was het een mooie ervaring om te starten op Jumping de Weel. In de eerste proef behaalde Balentines een percentage van 66%!! Na een mooi constante eerste proef wist deze combinatie er in de tweede proef nog een schepje bovenop te doen. Deze keer behaalde ze maar liefst een score van 67,33%.

Jessica: “Ik ben ontzettend blij met deze percentages, het is voor ons nog maar de tweede keer dat we aan een wedstrijd meerijden. De onderdelen in me proef kon ik al weer beter afwerken, vooral in galop was de controle al meer aanwezig. Het is een mooi aangeklede accomodatie, en voor Balentines is dit een zeer goede ervaring! Het is een heel fijn paard om te rijden, hij werkt graag voor je en dat is erg fijn. Ik ben zeer tevreden met deze mooie score!”

Jessica Nijpjes en Balentines

Voor Zanta Zinzy en Jessica Nijpjes was deze wedstrijd een debuut, de combinatie kwam voor de eerste keer aan de start in de klasse M2. Dit met zeer goed reslutaat, ze behaalde maar liefst 67,33% in de eerste proef. Het was een zeer mooi verzameld gereden proef, ook alle nieuwe onderdelen werden goed uitgevoerd. In de tweede proef behaalde ze een goede score van 68,00%.

Chantal: “Zanta en Jessica maken veel progressie, dit kunnen we ook goed terug zien in de proeven. Zanta krijgt steeds meer ervaring op wedstrijd gebied, allebei de proeven waren mooi constant gereden. Vooral de verzameling en gedragenheid was goed in de proeven, ze gaf een mooi constant beeld. Het was voor Jessica en Zanta de eerste keer. Ik ben trots op hun score’s, Zanta maakt veel vooruitgang en ze heeft veel plezier in het werken.”Zanta Zinzy onder Jessica Nijpjes