Gisteren startte Chantal naast U´ve Got It ook met William. Dit deed zij in het ZZ-Licht waarin ook zij voor het eerst de nieuwe proeven reden.

Chantal reed met William twee mooie proeven, waarin de eerste proef de draf wat expressiever was. Hierin behaalden zij een score van 66% en een mooie derde plaats. In de tweede proef gaven zij wederom een bevestigd beeld af en maakten ze geen fouten. Dit was wederom goed voor een derde plaats en een score van 65.4%.

Chantal was dan ook zeer te spreken over William: “Ik ben trots op onze prestatie van gisteren. William is sinds de finale van het ZZ-licht van afgelopen winter niet meer meegeweest op wedstrijd, maar liet zien een paard met wedstrijd mentaliteit te zijn; op wedstrijd staat hij altijd zijn mannetje! Een aantal van de oefeningen in deze proef waren nieuw voor ons. Zo zijn de arbeidspirouettes toegevoegd waar we mooie punten, onder andere een 8, voor behaalden. Daarnaast is de zig-zag in galop nieuw, ook hier scoorden we goede punten voor. Ik ben William nu thuis aan het doortrainen voor het hogere niveau maar de volgende selectiewedstrijd zullen we nog in het ZZ-licht starten.”

Via deze weg willen Jessica en Chantal iedereen bedanken voor hun hulp van gisteren!

Chantal en William tijdens het NK van afgelopen winter