Op 12 april jl. vond in Uden de aftrap plaats van het Subli seizoen, een reeks wedstrijden voor jonge paarden met de finale in Ermelo op het eind van het jaar. Zondag 25 mei jl. startte het seizoen voor Jessica en Chantal met een wedstrijd in Oud Beijerland.

Bij de 6-jarigen startte Jessica de prachtige zwarte ruin Sambucco en Chantal de over veel uitstraling beschikkende Don’t Worry.

Jessica: “Het ging vandaag erg fijn, Sambucco bleef heel goed bij de les en ik ben echt trots op hoe hij zich liet bewerken in de baan. In draf kon ik hem mooi gedragen houden, wat beloond werd met een 9. Verder kregen we complimenten voor de aanleuning en werd door de jury vermeld dat we een mooie combinatie vormen. Met dat prachtige commentaar en een fijne proef keer ik zeer tevreden huiswaarts.”

Jessica en Sambucco eindigden met 84.2 punten op de eerste plaats.

Chantal: “Don’t Worry bleef mooi gedragen en bergopwaarts door de baan lopen, ook in de zijgangen. Het galopgedeelte werd beoordeeld met een 9, waar ik natuurlijk super trots op ben. Daarbij kregen van de jury een compliment over het beeld dat we afgeven in de baan. Ik ben zeer tevreden over vandaag, het was voor ons de eerste wedstrijd op dit niveau en we gaan zeker nog groeien. Don’t Worry wil altijd voor me werken, ook vandaag weer en mede dat maakt hem een geweldig paard, ik ben trots op hem!”

Chantal en Don’t Worry eindigden met 76.6 punten op de derde plaats.

Klik hier voor alle uitslagen van 25 mei jl.

De volgende Subli wedstrijd waar de tweeling aan de start komt, staat gepland op 9 juni a.s. in Etten-Leur tijdens Dressage@Blom.