Nijpjes-tweeling timmert aan weg
door Lucien Roelandt. maandag 22 juni 2009 | 07:29 | Laatst bijgewerkt op: maandag 22 juni 2009 | 07:33

VROUWENPOLDER – Met overwinning in de klasse Z1 en een zege in de klasse M1 kende dressuuramazone Jessica Nijpjes gisteren een uitstekende rentree.

Miranda Weijermans toonde zich in de wedstrijd van de RV Sé-Ros in Vrouwenpolder in de klasse Z2 de beste.

Na een langdurig verblijf op de Hexagonstal in Schore besloten Jescica en Chantal Nijpjes vorig jaar om in Middelburg met een opleidingsstal op eigen benen verder te gaan. Door gebrek aan eigen paarden verdween de tweeling destijds uit beeld. De successen in het verleden bleken aan de paardenwereld echter niet ongemerkt voorbij te zijn gegaan. Een aantal getalenteerde paarden werd aan de tweeling toevertrouwd en achter de schermen werd er hard gewerkt om de positie in de top van de basis te heroveren. Met succes. In de klasse Z1 stuurde Jessica Nijpjes de veel front tonende en mooi bergopwaarts gaande ruin William in de opwarmronde met 216 punten naar een overtuigende overwinning.

Ze bleef Natasja Vink met Besalu en Lonneke Ludolphij met Vivastora, die de tweede plaats moesten delen, tien punten voor. In de tweede proef reed Nijpjes de ontketende Rubiquil-zoon naar een score van 222 punten. De hoofdstedelijke combinatie eindigde daarmee met een voorsprong van acht punten op Lonneke Ludolphij met Ronaldo-dochter Vivastora. ,,Het is acht maanden geleden dat ik op wedstrijd ben geweest. William is een krachtig paard, met een goed galopwerk en een heel mooi exterieur. Ik rij hem voor de familie Meijer en koester er hoge verwachtingen van.”

In de klasse M1 reed Jessica Nijpjes in de eertse proef de ruin Vigo met 193 punten naar de tweede stek, achter Martin de Kroo die met Ushi K de teller liet oplopen tot 197 punten. In de tweede proef bleek er tegen Nijpjes en de Flemming-zoon geen kruid gewassen. Met een score van 201 punten verwees de combinatie Martin de Kroo naar de tweede stek (194 punten).

Miranda Weijermans is hard op weg om met de gigant Ultano H het verloren terrein te heroveren. De amazone uit Zoutelande stuurde in de eerste proef de zelfgefokte Jazz-nakomeling met 214 punten naar een afgetekende overwinning.

In de tweede proef bleef de combinatie met 217 punten Arthur Vos met Pretty Woman.