De KNHS outdoor kampioenschappen (Hippiade) voor paarden staan voor de deur. Vrijdag worden de eerste proeven gereden, waarbij ook Chantal in de ring wordt verwacht. In het Z1 zal zij Checavara N starten, in het Z2 zal ze Alatrichta N starten. Om tijdig aanwezig te zijn zodat de paarden kunnen wennen en zodat ze ook voldoende rust krijgen, vertrekt de tweeling vandaag richting Ermelo.

Beleef hun dag mee!

“Eerst even wakker worden tijdens een stevig en gezond ontbijt. Daarna hup! in de auto om vervolgens rond 06.30 bij de stallen te verschijnen. Er blijven meerdere paarden thuis en die moeten vandaag nog wel getraind worden. Dat gaan we eerst doen.

Na de training en de nodige verzorging brengen we ze naar de weide. Het is geweldig weer, dus ze kunnen lekker een paar uur buiten genieten! In de tussentijd cleanen we de twee hippiade-paarden. Beiden worden volledig gewassen, zodat ze morgen tiptop in de ring verschijnen. Na hun schoonmaakbeurt mogen ze nog even uitrusten op stal en hun middaghap verorberen. Wij gaan de nodige spullen schoonmaken en onze inmiddels onmisbare en oh zo geweldige wedstrijdkast vullen en in één van de trailers zetten. Eén van de inderdaad; omdat we met een merrie en een hengst naar Ermelo gaan, zullen we met twee trailers gaan.

Zo! Honger!

Als altijd maakt mams weer een heerlijke lunch. Dat is genieten hoor, we kunnen zo aanschuiven en ze maakt altijd wat lekkers. Gebakken eitje, zalmpje, knakworst. Meer dan geweldig natuurlijk. We zijn haar dan ook ontzettend dankbaar. Mams, bij deze!


We zijn overigens iedereen dankbaar die ons helpt om naar de Hippiade te kunnen gaan. Er staan zoveel mensen voor ons klaar, echt superfijn. Allemaal mensen die we blindelings vertrouwen en dat is een enorme steun. We gaan daardoor met een gerust hart van huis.

Na de lunch is het inpakken en wegwezen. 12.30 uur rijden we richting Ermelo. Een flinke rit van zo’n drieënhalf uur waarbij we 1 pitstop maken. Samen met grote steun en trouwe fan Piet en Jessica zullen we in Ermelo deze dagen doorbrengen, we hebben er veel zin in.

Eenmaal aangekomen bij de prachtige accommodatie, zoeken we onze stallen op en gaan op het gemak alles uitpakken. Als alles een plekje heeft gekregen, laten we Alatrichta de baan zien. Het is voor haar de eerste keer dat ze hier is en we vinden het daarom verstandig haar hier te trainen.

Na de training krijgen de paarden hun avondeten en een flinke poetsbeurt. Hun dag zit erop, lekker uitrusten nu. Wij gaan naar het hotel, zo’n tien minuutjes hier vandaan. Ook voor ons is het tijd om een hapje te eten en uit te rusten. Tot morgen!”


Chantal staat met Checavara N gepland om 10:19 uur, met Alatrichta N om 11.31 uur.

De startlijsten voor vrijdag.

Niet naar Ermelo, maar wel graag life genieten? Ga naar www.clipmyhorse.tv