Ook Chantal deed mee aan de wedstrijd in Vrouwenpolder. Zij startte William in de klasse Z2.

In de eerste proef gaf William een zeer krachtig optreden, hij ging met veel power door de baan. Chantal en William behaalden dan ook een afgetekende overwinning met maar liefst 68.5%. In de tweede proef waren de oefeningen net iets netter afgewerkt, en liepen de wissels ook beter. Echter, de kracht die William in de eerste proef uitstraalde was wat afgenomen en hierdoor kwam de score uit op 65%, wat wederom goed was voor een eerste plaats.

Chantal: “Overall ben ik tevreden. Ik kon vandaag echt merken dat we op een buitenwedstrijd waren. Dan wil William toch net iets meer voor je gaan, alleen moeten we die krachtuitspattingen nog beter in goede banen zien te leiden. In het drafgedeelte scoorden we mooie punten, vooral zijn zijgangen werden met 8en beloond. In zijn galop waren we toch net iets voorzichter door het natte gras. In deze wedstrijd was de concurrentie goed vertegenwoordigd en wij zijn er dan ook trots op om onze eerste prestatie te hebben kunnen evenaren.”

De eerste proef telde tevens mee voor de Rabobanktalentencompetitie en door deze uitslag staan Chantal en William momenteel op een eerste plaats.