Overwinning voor Jessica en Sambucco in Oudenbosch

Op de Brabantse Ruiterdagen in Oudenbosch werd afgelopen weekend een KNHS-Subli wedstrijd gehouden, een competitie voor 4-, 5- en 6-jarige dressuurpaarden. Chantal en Jessica kwamen beiden aan de start in de rubriek voor de 6-jarigen.

Jessica: “Ik had Sambucco onder het zadel, het was lang geleden dat ik hem op een grasbodem had gereden en dat kon ik zeker merken. Hij moest wennen aan het lange gras en enkele molshopen en vooral in het galopgedeelte kostte dat wat punten. Dat is jammer, maar overall ben ik zeer tevreden. Hij heeft echt zijn best gedaan, Sam is gewoon een heel fijn paard!”

Chantal: “Ook wij moesten wennen aan de grasbodem. Doerak (Don’t Worry N) was in het begin goed wakker wat hem wat spanning bezorgde. Gelukkig kon ik die spanning wegnemen voordat we de ring in moesten. Hij heeft goed zijn best gedaan! We gaan deze week verder trainen richting de volgende wedstrijd, Zeeland Outdoor Dressage.”

Jessica en Sambucco eindigden op de 1e plaats met 75.60%, Chantal en Don’t Worry N eindigden op de 2e plaats met 70.80%.

Klik hier voor een kort verslag en de volledige uitslag van bovenstaande wedstrijd.