De goede prestaties van Jessica en Chantal van afgelopen weekend resulteerden in een mooi stuk in de paardenkrant:

Heinkenszand – De tweelingzusjes Chantal en Jessica Nijpjes waren goed aan elkaar gewaagd in het ZZ-licht dat afgelopen zondag verreden werd in Heinkensand. “Ja dat hadden we goed afgesproken”, knipoogt Chantal Nijpjes. Met Vigo (v. Flemmingh) schreef Jessica Nijpjes de eerste proef op haar naam, terwijl Chantal niet te kloppen was in de tweede.

Sinds een paar jaar runnen de zusjes hun eigen dressuur- en trainingsstal in het Zeeuwse St. Laurens. Daarvoor waren ze beiden in dienst bij Stal Hexagon van Leunus van Lieren. “Het was best een grote stap om voor onszelf te beginnen en in het begin voelde het wel een beetje als een sprong in het diepe. Het is gelukkig boven verwachting gegaan en momenteel hebben we de stallen overvol. Thuis hebben we elf stallen, die allemaal gevuld zijn. We hebben zelfs vier paarden elders moeten onderbrengen. Dat het zo goed gaat, zien we toch als een soort beloning voor alle tijd die we erin steken”, vertelt Chantal Nijpjes.

Debuut

In Heinkenszand maakte de amazone haar debuut in het ZZ-licht met Rubiquil-zoon William, die eigendom is van Kim Meijer. “William kwam zo’n twee jaar geleden bij ons in training. Aanvankelijk is Jessica met hem begonnen en zij heeft hem ook in het Z1 uitgebracht. Op een gegeven moment had Jessica meerdere paarden in de landelijke sport en werd het iets te veel. Ik had nog tijd over en we besloten dat ik William over zou nemen.

“Het klikte gelijk goed tussen ons en sinds dit voorjaar ben ik hem gaan starten. William is een werkwillig paard en hij heeft veel aanleg voor de zijgangen. In het Z2 heeft hij al veel gewonnen en afgelopen september werden we vijfde op de Hippiade.” Omdat ze in Heinkenszand hun eerste wedstrijd in het ZZ-licht reden, had Chantal Nijpjes niet al te hoge verwachtingen. “William bouwde in de eerste proef spanning op. Er hingen een paar vlaggen langs de kant en die vond hij spannend. Ik had de spanning met name in het begin van de proef beter kunnen laten afvloeien. In de tweede proef was de spanning weg en liet William zich fijn bewerken. Hij liep fijne zijgangen, waarin hij veel gemak en takt liet zien. Ook de kwartpirouetten liepen best goed voor de eerste keer. Om naar een acht te kunnen groeien, moeten ze nog meer gezet worden. Naderhand kreeg ik complimenten van de jury en dat is natuurlijk altijd leuk om te horen”, vertelt ze blij. “Ooit wordt William misschien verkocht, maar de eerste tijd niet. Ik denk dat hij veel aanleg heeft voor het hogere werk en we gaan proberen hem ver door te rijden.”

Vigo

Flemmingh-zoon Vigo liep onder Jessica Nijpjes naar de winst in de eerste proef. Zus Chantal vertelt over de combinatie: “Vorig jaar hebben we Vigo aangekocht. Hij stond al een tijdje bij ons in training, toen de eigenaar dacht over verhuizen naar het buitenland. Vigo moest zodoende verkocht worden. Omdat wij hem talentvol vonden en vinden, besloten we hem zelf over te nemen.” Het is hard gegaan. “Jessica is met Vigo begonnen in het M1. De M2 hebben we overgeslagen en na het Z1 zijn ze ook direct doorgestroomd naar het ZZ-licht. In de eerste proef liep Vigo super. Hij heeft van nature veel schwung en expressie en dat liet hij in de ring goed zien. Jammer genoeg moest hij in de tweede proef plassen, waardoor het beeld terughoudend was. Hij miste net het laatste beetje extra.”

Bron: De Paardenkrant, vrijdag 22 oktober 2010, pagina 5. Geschreven door Melanie Brevink.

De Paardenkrant van vrijdag 22 oktober bericht ook over de andere wedstrijden die verreden werden in de Subtop klasse in Heinkenszand.

Het is een erg leuk stuk geworden, bedankt hiervoor!