Afgelopen zaterdag was het een drukke dag voor de zusjes Nijpjes. Deze dag werd de Pavo Cup gehouden in Vrouwenpolder. Jessica en Chantal reden mee met drie paarden. Chantal had het paard Chekavara gezadelt. Jessica kwam dit jaar twee keer aan de start bij de 5 jarige paarden, met de paarden Burano en Balentines.

Chekavara liet zich in de ring zeer goed zien, het is een paard met ontzettend veel front en uitstraling. Vooral in draf is het een bijzondere verschijning. De 4 jarige zwarte hengst is sinds veulen in eigendom van Dressuurstal Nijpjes. Het is een afstamming van Rubiquil x Obelisk.

Chantal: We zijn ontzettend trots op Chekavara!!! In zijn draf spreekt hij erg aan, hij heeft veel kwaliteiten in zijn bewegingen. We zijn ontzettend blij om dit paard in ons bezit te hebben. Chekavara heeft nog weinig ervaring om mee van huis te gaan, maar het gaat steeds beter. Het was jammer dat hij in mijn stap gedeelte wat afgeleid was, maar ik ben meer dan tevreden. Ik heb zin om naar Ermelo te gaan.”

Chekavara N. en Chantal Nijpjes

Burano K. is een paard met veel tact in zijn draf, het is een sjieke afstamming van de hengst Santano x Balzflug. Een 5 jarige ruin, Burano is in eigendom van Arjanne Kodde. Arjanne start Burano met succes in de klasse L2.

Jessica:” Burano is een talentvol paard, hij wil graag voor je werken. Het is een paard met een mooi voorbeengebruik, en hij heeft veel uitstraling in zijn bewegingen. Ik was tevreden over deze dag. Brurano liet zich fijn bewerken.”

Burano N, Jessica Nijpjes en Arjanne Kodde

Voor de twee ronde had Jessica het paard Balentines gezadeld, dit is een mooi hoogbenig paard. De afstamming is Rubiquil x Welt Hit II. De bruine ruin is in eigendom van Rinus en Sabine Jansen.

Jessica: ” Balentines is een mooi hoogbenig paard met veel souplesse in zijn bewegingen. Ik rijd hem nu sinds 2 maanden en hij maakt veel progressie, in zijn galop en draf heeft hij veel afzet en ruimte. Ik kreeg complimenten over ons draf gedeelte. Het was erg jammer dat ik in mijn stap gedeelte last had van wat spanning, Balentines heeft nog bijna geen wedstrijd ervaring. Het is een heel fijn paard om te rijden, en ben zeer trost op zijn vooruitgang. Binnenkort zal ik hem in de wedstrijden gaan uitbrengen.”

Balentines, Jessica Nijpjes en Sabine/ Rinus Janse

Op 8 Augustus vindt de halve finale plaats in Ermelo, hier zullen Chantal en Chekavara aan de start komen.