Jessica en Balorig Z stonden op de wachtlijst. Zoals veel andere combinaties, want met 10 minuten was de klasse Z1 volgeboekt. Je kunt dan alleen maar hopen op een telefoontje dat je alsnog kunt starten. En warempel! Dat telefoontje kwam voor Jessica!

Alsof Balorig Z er een extra schepje bovenop deed op die eerste dag in Nisse; hij was super geconcentreerd en liet 2 keurige en stoere proeven zien. Het protocol vermeldde naast het puntenaantal ook een mooie opmerking: “Super proef”. Jessica: ”Dat is erg fijn om te horen. Je kunt zelf wel een goed gevoel hebben en mooie punten rijden, maar zo’n opmerking geeft net iets extra’s. Ik ben er erg blij mee!”

De combinatie pakte beide overwinningen. In de eerste proef scoorde ze 68,68% en in de tweede proef 68,53%. Niet alleen Jessica is trots op dit resultaat, ook de eigenaren van Balorig Z, die in Nisse aanwezig waren om hun viervoeter te bewonderen in de ring, zijn mega trots op zijn prestaties!

Chantal kwam met Alatrichta N aan de start in de klasse Z2. Alatrichta is een fijne merrie die nog wat overijverig kan zijn. Daardoor sluipen er soms wat kleine foutjes in een proef. Ondanks dat liet de combinatie gisteren 2 fraaie proeven zien. Chantal: “Ik ben erg blij met Alatrichta, ze wil altijd voor me werken. De afwerking moet hier en daar nog beter, maar dat komt met de tijd. Die tijd ga ik haar zeker geven!”

In de eerste proef eindigde de combinatie op de 2e plaats met een fraaie score van 65%, in de tweede proef pakte ze de overwinning met ruim 1 procent meer: 66.32%

Zaterdag

Het is windstil, er valt een beetje regen in Sint Laurens waar de wedstrijdvoorbereidingen alweer in volle gang zijn. Want ook vandaag komen Jessica en Chantal beiden meerdere keren aan de start. Chantal zal haar grote schimmelruin U’ve Got It starten in de Grand Prix, Jessica zal Vigo N starten in dezelfde klasse. Daarnaast rijden ze beiden een kur op muziek; Chantal met Alatrichta N in de klasse Z2, Jessica met Balorig Z in de klasse Z1.

Wat zal deze dag brengen? Een hoop plezier en wellicht ook prachtige resultaten. We houden je op de hoogte!