Op de website van de PZC stond het volledige artikel van maandag 21 november gepubliceerd:

door Lucien Roelandt. maandag 22 november 2010 | 07:24 | Laatst bijgewerkt op: maandag 22 november 2010 | 09:50

HEINKENSZAND – In Heinkenszand ging zaterdag bij Stal Vermue de eerste editie van de AdvA Pack Top Dressuur competitie voor Z combinaties van start. In ZZ-licht eisten de tweelingzusjes Chantal en Jessica Nijpjes een dominerende rol voor zich op.

In Z2 zette Santocha van der Meij haar zegereeks voort. En in Z toonde Samantha Miltenburg zich de beste.

In ZZ licht bewees Chantal Nijpjes met de ruin William dat vooraan starten bepaald geen nadeel hoeft te zijn. De amazone uit Middelburg stuurde de Rubiquil-zoon naar 68.43 procent. De buit was hiermee nog niet binnen. Met Flemmingh-zoonVigo gaf zus Jessica er blijk van dat zij zich niet zo maar gewonnen wenste te geven. Ze kwam echter een procent tekort.

,,William liep geweldig. Hij werkte goed mee en bleef bij de les. Dat gaf mij een ontspannen gevoel. Ik rij hem nog niet zo lang in ZZ-licht en hij heeft geen moeite met de proeven. William is geleidelijk gebracht, we zijn er naar toegegroeid. Met mijn zus is dat anders. Zij is met Vigo rechtstreeks van Z1 overgestapt naar ZZ-licht. Maar Vigo kan de oefeningen makkelijk aan, maar het is nog niet allemaal voldoende bevestigd. Vorige week tijdens de selectiewedstrijd in Roosendaal. Toen was zij de beste. Nu ik, zo blijft de balans in evenwicht”, vertelde Chantal Nijpjes.

[. . .]

Samantha Miltenburg maakte een maand geleden met de merrie Caratina Z een stormachtige entree in Z1. Met een matig gereden proef kwam hier vorige week tijdens de selectiewedstrijd in Nieuwvliet abrupt een eind aan. In Heinkenszand bewees de amazone uit Ritthem dat dit als een incident moest worden gezien. Zij stuurde de expressief bewegende Cartano Z dochter met 63.38 procent naar een overtuigende overwinning.

Bron: http://www.pzc.nl/sport/zeeland/7666731/Hoofdrol-voor-zusjes-Nijpjes-in-Stal-Vermue.ece