De goede resultaten van Jessica en Chantal bleven niet onopgemerkt! Onderstaand stukje komt uit de PZC van maandag 22 november en bericht tevens over de overwinning van onze trainingsklant Samantha Miltenburg in het Z1:

Door Lucien Roelandt

Heinkenszand – In Heinkenszand ging zaterdag bij Stal Vermue de eerste editie van de AdvA Pack Top Dressuur competitie van start. In ZZ-licht hadden de tweelingzusjes Chantal en Jessica Nijpjes een dominerende rol.

Chantal bwees met de ruim William dat vooraan starten bepaald geen nadeel behoeft te zijn. De amazone uit Middelburg stuurde de Rubiquil-zoon naar het uitstekende totaal van 68.43 procent.

De buit leek hiermee nog niet binnen. Met Vigo gaf zus jessica er blijk van dat zij zich niet zo maar gewonnen wenste te geven. Enkel kleine storinkjes kwam de combinatie voor een geslaagde ‘familiemoord’ echter een procent tekort.

Laatste starter Jeffrey Heijstek leek met de vosmerrie Westy de overheersende rol van het Middelburgse duo nog te doorbreken. Maar na een voortreffelijke start slaagde de ruiter uit Sint-Willebrord er niet in om de oplopende spanning bij de Sandro Song-dochter af te laten vloeien. Daardoor staakte de teller op 67.14 procent het werk.

In Z2 zette Santoucha van der Meij haar zegereeks voort. En in het Z toonde Samantha Miltenburg zich de beste.