Na mooie resultaten op het Zeeuws kampioenschap, plaats de PZC maandag een leuk interview over de zusjes. Het is een spontaan interview wat vooral de gedrevenheid en de eenheid van de tweeling omschrijft.

Pzc schrijft: ” Met z’n tweeën kun je de hele wereld aan”

AXEL – Ze zijn de Dennis en Gérard de Nooijer van de Zeeuwse paardensport.

Samen bestijgen Jessica en Chantal Nijpjes de ladder van de provinciale en de nationale dressuur. Op het ZK in Axel, dat zaterdag lange tijd geteisterd werd door gezapig neervallende regen, is Chantal amazone en Jessica haar coach. “Het maakt mij niet uit of Chantal rijdt of ik. Als zij wint ben ik net zo blij als wanneer ik zelf win”, zegt Jessica met een ontwapenende glimlach.”

” De kracht van de dressuurtweeling is natuurlijk dat ze elkaar versterken. Alleen zijn ze niks, samen zijn ze alles. “Alleen zou ik het niet kunnen”, zegt Chantal. Samen met Jessica noemt ze een paar voordelen op: “We hebben steun aan elkaar, kunnen lekker samenwerken, kunnen twijfels bij elkaar wegnemen en kunnen elkaar net dat ene duwtje geven dat nodig is om iets te kunnen bereiken. ”Ik heb veel respect voor iemand die alles alleen doet”, stelt Jessica.

Jessica (links) en Chantal Nijpjes met de hengst Resonanz (links) en de merrie Wynona. foto Camile Schelstraete

Jessica en Chantal Nijpjes, en de paarden Wynona en Resonanz

Jessica:” We vinden het een heel leuk stuk, het is anders omschreven dan een gemiddeld krantenartikel. Het geeft wat meer een kijk op onze manier van samenwerken. Het is erg leuk dat Koen de Vries hierover een mooi artikel heeft geschreven, wij bedanken Koen hiervoor!”

Voor het hele interview kunt u op de onderstaande link klikken.

http://www.pzc.nl/sport/zeeland/9295799/Met-zn-tweeen-kun-je-de-hele-wereld-aan.ece