Ruiterwissel voor Sambucco

De prachtige zwarte Sambucco, in eigendom van de familie Seijbel, blijkt na aankoop een erg vlug paard te zijn. Eentje waar je niet zomaar mee wegrijdt. Om die reden wordt hij bij Dressuurstal Nijpjes in training gezet.
Sammy, zoals de getalenteerde viervoeter ook wel genoemd wordt, laat van het begin af aan zien over veel kwaliteiten te beschikken. Zo ontvangt hij met zijn charmes meerdere verliefde blikken, kan hij goed bewegen, is vliegensvlug en zit bomvol grappen! Net als je dan als amazone denkt dat je hem kent, verzint hij een ander grapje, alsof hij zeggen wil “Scherp blijven jij, dat moet ik ook.”
In mei 2012 gaat hij mee naar de PAVO oefenavond, ook om te wennen op vreemd terrein, hij staat dan ongeveer een maand in training bij Dressuurstal Nijpjes. Kort daarop komt hij in actie in Bergen op Zoom en daarna volgen nog vele wedstrijden. Hij wint onder andere de Subli wedstrijd in Breda en ook die in Oud Beijerland. In augustus 2012 wint hij overtuigend beide L2 proeven tijdens een wedstrijd in Nieuw- en Sint Joosland met scores van 209 en 212 punten. In juni 2013 wint hij een Subli wedstrijd in Kootwijk met maar liefst 75.8% en behaalt hij uiteindelijk een hele mooie 5e plaats in de landelijke finale. In januari 2014 loopt hij de sterren van de hemel tijdens Masters of Dressage en weet de klasse M2 te winnen. Omdat hij het werk zo bijzonder goed oppakt, wordt besloten de klasse Z1 over te slaan. In mei maakt hij dan ook zijn debuut in het Z2 en weet meteen beide proeven te winnen met 230 en 240 punten. Eind mei wint hij met 84.2% de rubriek voor de 6-jarigen tijdens de Subli in Oud-Beijerland en ook de Subli in Oudenbosch wint hij. Tijdens Zeeland Outdoor wordt hij overall kampioen van de klassen Z1 en Z2 en is wel duidelijk dat Sammy inmiddels is uitgegroeid tot een betrouwbaar wedstrijdpaard.
Voor Jessica is het zachtjesaan tijd om afscheid te nemen van Sammy, niet van hem als paard, maar wel van hem als maatje. Het is tijd dat Rachelle hem gaat rijden, beiden zijn zover en dat was het doel van deze meer dan prachtige trainingsperiode.
Jessica: “Uitdaging, geduld, genieten. Dat is wat me onmiddellijk te binnen schiet als ik denk aan de weg die ik met Sambucco heb afgelegd. Inmiddels zijn we een hecht team en weten we beiden wat we aan elkaar hebben, maar het was niet altijd even gemakkelijk. Ik had vaak mijn handen vol, heb echt eerst zijn vertrouwen moeten verdienen. Juist de wat moeilijkere weg hier naar toe maakt het voor mij zo mooi. Ik heb mijn best gedaan hem te leren kennen en te begrijpen, te weten wat ik moest doen en niet moest doen om hem op zijn best te laten presteren. Het was soms puzzelen, hij deed het me niet cadeau maar dat maakt het zo bijzonder. Sammy is gewoon een geweldig paard, een maatje, een vriend!”
Gaandeweg heeft Jessica de nieuwe amazone Rachelle Seijbel begeleid zodat ze hem nu kan overnemen. De combinatie zal blijven trainen bij Dressuurstal Nijpjes.
Jessica: “Familie Seijbel, heel hartelijk bedankt voor het in ons gestelde vertrouwen. Het was geweldig om jullie prachtige paard Sambucco te trainen en op wedstrijd uit te brengen. Ik heb van hem geleerd, genoten en gehouden en dat laatste zal ik altijd een beetje blijven doen. Rachelle, heel veel succes met Sambucco, ik hoop dat jullie samen prachtige tijden tegemoet gaan en vind het erg leuk jullie daarin te mogen begeleiden.”