Op zondag 2 september stond er wederom een Subli Cup op het progamma. Dit keer kon het team van Dressuurstal Nijpjes afreizen naar Oud-Beijerland, hier kwam Jessica met Devil Diamant N en Sambucco aan start. Groom Marieke maakte weer enkele mooie foto’s.

Als eerste betrad ze met de Florencio nakomeling Devil Diamant N de baan, deze vosruin heeft al enkele succesvolle wedstrijden gelopen en heeft genoten van een welverdiende vakantie. In de ring vertoonde hij zeer goede stukken, en kon Jessica er fijn aan blijven rijden. Helaas kregen ze voor deze proef een score van 67,5%.

Jessica: “Devil Diamant N heeft tot nu toe alle Subli wedstrijden gewonnen, en is hiermee zeker van zijn deelname aan de halve finale van de Subli. Hij heeft een tijdje vakantie gehad, en hebben hem nu meegenomen voor de ervaring en routine. Hij was fijn te rijden in mijn proef, en liet mooie stukken zien. Mijn punten vielen helaas tegen, en na afloop heb ik nog even met de jury staan praten. We trainen weer gewoon verder, en Devil Diamant N is weer een ervaring rijker!”

Na Devil Diamant N was de beurt voor Sambucco. Deze Stedinger ruin heeft de laatste tijd enorm veel progressie gemaakt, en won vorige week al de Subli Cup in Breda. Ook in Oud-Beijerland was hij in vorm, met zeer fraaie stukken in de proef, en prachtige uitgestrekte gangen won Jessica met hem wederom de Subli voor de 4 jarige. Met een mooi percentage van 81,6% konden ze naar voren komen voor het oranje erelint!


Jessica: “Ik ben erg tevreden met Sambucco, hij is enorm vooruitgegaan de laatste tijd. In de ring kan ik hem goed bij de les houden, en kan ik er goed aan blijven rijden. Ook Sambucco is al zeker van een plaats in de halve finale, maar zal nog een paar keer meegenomen worden voor de ervaring!”