Code oranje tijdens Subli Cup Etten-Leur

Zondag 25 mei jl. reden Jessica en Chantal hun eerste Subli wedstrijd in dit jaar. Vandaag reden zij naar Etten-Leur voor hun tweede deelname in deze competitie; een dag waarop oranje niet alleen vanwege het WK voetbal in trek was. Ook het weer, althans de weersverwachting had oranje in de bol. En vanwege deze ‘code oranje’ waren de starttijden in Etten-Leur wat wisselvallig te noemen. Van een half uurtje later kon het zomaar een kwartiertje eerder worden dat een combinatie de baan in mocht. De prachtig aangeklede accommodatie maakte dat echter allemaal goed en is een prima leerschool voor jonge paarden.

Don’t Worry had aanmerkelijk minder spanning dan in Oude Beijerland. Vooral in het eerste gedeelte van de proef en in het stapgedeelte kon hij dit goed vasthouden. In de galop werd hij jammer genoeg nog wat nerveus en dat kostte de combinatie enkele punten.

Sambucco was tijdens het losrijden goed wakker. Jessica had haar handen vol aan de zwarte grappenmaker die zijn amazone elke keer weer weet te verrassen. Eenmaal in de baan was hij goed bij de les en liet zich fijn bewerken. De combinatie liet mooie wissels zien en ging ontspannen door de ring.

Chantal en Don’t Worry behaalden de 7e plaats (70,4%), Jessica en Sambucco de 5e plaats (76,0%).