Digo boekt vooruitgang in Geldrop

Op 20 december a.s. zal in Ermelo de finale van het KNHS Subli Kampioenschap Jonge Dressuurpaarden plaatsvinden. Chantal wil zich graag selecteren voor deze finale en startte daarom dinsdag tijdens de op één na laatste Subli wedstrijd in Geldrop. Ze had de 6-jarige Digo onder het zadel die in eigendom is van Ineke Stevense. Ineke ging overigens mee naar Geldrop om de helpende hand te bieden en om de vorderingen van haar fraaie viervoeter in de ring te aanschouwen.

Twee weken geleden tijdens de Subli wedstrijd in Breda had Digo veel last van spanning en kon Chantal hem niet fijn rondsturen. In de prachtige rijhal in Geldrop liet Digo veel vooruitgang zien ten opzichte van de vorige wedstrijd. Hij scoorde een 7.5 voor de geschiktheid als dressuurpaard en maar liefst een 8 voor de stap!

Chantal: “Ik heb heerlijk gereden, Digo is veel verbeterd in vergelijking met 2 weken geleden. Hij toonde duidelijk minder spanning en ik kon de onderdelen goed afwerken. Hij was goed bij de les en heeft echt zijn best gedaan. Ik ben dan ook zeer tevreden.”