Vandaag, zondag 30 juni, werd in Kootwijk een selectiewedstrijd voor het Subli kampioenschap*) gehouden. Dressuurstal Nijpjes reisde af met twee paarden; Chekavara N en Sambucco.

Jessica was zaterdag al met Sambucco en de eigenaren Edith en Rachelle Seijbel naar Kootwijk gegaan. Dit omdat de ruin wat last van spanning heeft als het gaat om lange reizen. Kootwijk is vanuit Sint Laurens zo’n drie uur rijden. Door een dag eerder te gaan, kon Sambucco meer tot rust komen.

Jessica had vorige week erg fijn kunnen trainen en had de proef wat aangepast ten opzichte van de eerste selectiewedstrijd.

Sambucco raakt nog wat snel afgeleid en kan zich dan gedragen als een enorme boef. Vandaag was daar geen sprake van. Hij was vanaf het losrijden meteen al bij de les, waardoor Jessica er fijn aan kon rijden.

De combinatie scoorde 8-en voor de draf, geschiktheid als dressuurpaard, houding en zit, proefgerichte onderdelen en rijvaardigheid.

Zij behaalden een totaal van 75.8% en wonnen daarmee de rubriek voor de vijfjarigen!

Jurycommentaar: “leuk paard met veel schwung en afdruk, paard wordt goed voorgesteld”.

Jessica: “Ik ben blij met het gevoel dat Sambucco me vandaag gaf. Wat we hadden aangepast in de training, kon ik vandaag goed toepassen en het lukt steeds beter om zijn aandacht erbij te houden. Het is geweldig dat de eigenaren het mogelijk maakten om hem een dag eerder te brengen zodat hij meer ontspannen en uitgerust op de wedstrijd verscheen. Dat heeft zeker bijgedragen aan dit mooie resultaat!

Zaterdag zal hij meelopen tijdens de Pavo cup te Vrouwenpolder, daar kijk ik zeker weer naar uit!”

Terwijl moeder Annie de thuiswacht voor haar rekening nam, vertrok Chantal samen met vader Piet en Chekavara N een dag na Jessica richting Kootwijk.

Chantal koos er voor om Chekavara N wat korter los te rijden, wat goed uitpakte.

De appuyementen kwamen heel mooi uit de verf, zowel in draf als in galop. De zwarte ruin heeft een enorme wedstrijdmentaliteit; het is alsof hij weet dat het moet gebeuren.

De combinatie scoorde maar liefst zes 8-en!

Zij behaalden een totaal van 78.2% en wonnen daarmee de rubriek voor de zesjarigen!

Jurycommentaar: “mooi totaalbeeld met veel zelfhouding”.

Chantal: “Ik had afgelopen week wat meer aandacht besteed aan de zijgangen en die voelden vandaag erg fijn aan. Tijdens de selectiewedstrijd in Bergen op Zoom had ik alleen de eenvoudige galopwissel in mijn proef laten zien. Omdat de vliegende galopwissel inmiddels beter bevestigd is, had ik deze in mijn proef voor vandaag opgenomen.

Chekavara N heeft een super wedstrijdinstelling wat je als ruiter echt een wauw-gevoel kan geven. Hij wil altijd voor zijn ruiter gaan en beschikt mede daardoor over een fantastisch karakter!”

Subli 2012: . Sambucco behaalt een zilveren medaille bij de vierjarigen

Devil Diamant N behaalt een 4e plaats bij de vierjarigen

Subli 2011: . Chekavara N behaalt een bronzen medaille bij de vierjarigen

Het KNHS-Subli Kampioenschap Jonge Dressuurpaarden heeft als belangrijkste doel een juiste ontwikkeling van jonge dressuurpaarden na te streven. De voor dit kampioenschap speciaal ontworpen dressuurproeven zorgen voor een verantwoorde opbouw voor vier-, vijf- en zesjarige dressuurpaarden. Het kampioenschap bestaat uit een aantal wedstrijden welke in competitieverband worden verreden. De finale zal plaatsvinden op 28 december 2013 in Ermelo.

De beste vijf paarden uit de finale van de vier- en vijfjarigen worden het jaar daarop uitgenodigd voor deelname aan de voorselectie van het WK voor jonge dressuurpaarden.