70% tijdens debuut Jessica en Balorig Z!

Het Zeeuws Kampioenschap in augustus jl. was de laatste wedstrijd waar Jessica en Balorig Z in actie kwamen, toen nog in de klasse Z2. Daarna werd de ruin thuis doorgetraind naar het ZZ-licht en afgelopen zondag, 16 november, maakte hij onder het zadel van Jessica zijn debuut in deze klasse. Een debuut waar je best U tegen mag zeggen: De eerste proef werd beloond met 231 punten, een hele fraaie score die de tweede plaats opleverde. De tweede proef bracht maar liefst 245 punten, een uitzonderlijk hoge score die de eerste plaats opleverde!

Jessica: “Ik kon merken dat we lang niet op wedstrijd geweest waren. Ik moest in de eerste proef even zoeken naar de afstelling. Chantal gaf me na de proef een aantal tips waar ik in de tweede proef meteen mijn voordeel mee kon doen. Daardoor zat ik er meer in en liep Balorig net iets fijner nog dan in mijn eerste proef. Ik ben heel erg blij met het resultaat, Balorig heeft super zijn best gedaan! Tijdens een debuut 70% rijden is iets waar je alleen maar van durft te dromen. Ik ben dan ook de koning te rijk!”

De tweeling probeert de paarden onderling gelijk te verdelen. Omdat in september Vigo N verkocht werd en Sambucco terug ging naar zijn eigenaar (beide paarden werden gestart door Jessica), stelde Chantal een ruiterwissel voor met betrekking tot Alatrichta N. Deze merrie werd afgelopen zondag voor het eerst door Jessica gestart. Ook dit debuut verliep fantastisch. Beide proeven werden met hele fraaie scores gewonnen door deze nieuwe combinatie; 229 punten in de eerste proef, 232 punten in de tweede proef!

Jessica: “Het was nog even wennen in de proeven, maar wat een fijn wedstrijdpaard! Ze heeft echt een top-instelling. Ik ben super tevreden met het eindresultaat. We kregen 8-en voor de appuyementen en de uitgestrekte galop en de uiteindelijke 2 eerste plaatsen zijn natuurlijk helemaal geweldig! Ik kijk nu al uit naar ons volgende optreden.”

Genoemde wedstrijd viel in de selectieperiode voor het Zeeuws Indoorkampioenschap. Met de monsterscore van 70% zijn Jessica en Balorig Z en tevens Alatrichta N automatisch geselecteerd voor deze kampioenschappen!