Gisteren hebben Jessica en Chantal meegedaan aan Zeeland Outdoor.

Jessica startte Vigo in de klasse Z1 en zij reden twee heel fijne proeven, waarin vooral de lossigheid in de bewegingen positief opviel. De score in de eerste proef was 63.5% (6e plaats). In de tweede proef reden zij een totaalscore van maar liefst 69.7% bij elkaar; goed voor een eerste plaats! Beiden proeven tellen mee voor het eindklassement voor Zeeland Outdoor. Op dit moment hebben Jessica en Vigo de hoogste totaalscore in het Z1.

Jessica: “Vigo is in de training de laatste weken veel vooruit gegaan. Deze proeven waren dan ook een echte bevestiging. Ik was met name te spreken over de eerste proef, hierin maakten we eigenlijk geen foutjes en zag het beeld er zeer goed uit. De tweede proef was iets minder als de eerste proef, maar, ook al was het erg warm, Vigo liet zich nog fijn bewerken waardoor we deze mooie score konden rijden. Ik ben echt heel trots op hem!”

Chantal startte William in de klasse Z2. Ook zij reden twee fijne proeven waarin slechts kleine schoonheidsfoutjes zaten. Beide proeven behaalden zij een tweede plaats; de eerste proef was goed voor 69.1% en de tweede voor 68.5%.

Chantal: “Ik ben echt tevreden over het verloop vandaag! William liet zich fijn bewerken en had het duidelijk naar zijn zin in de mooi aangeklede wedstrijdpiste. De wissels zijn inmiddels goed bevestigd en daarnaast krijgt hij ook steeds meer ruimte in zijn zijgangen.”

Jessica en Chantal zullen morgen nog een Kür op Muziek rijden. Ook deze telt mee voor het eindklassement voor Zeeland Outdoor. Jessica en Vigo starten rond 17.15 en Chantal en William rond 20.22.