Deze 2e pinksterdag stond in het teken van de Sublicup selectie tijdens het CH Bergen op Zoom.

Chekavara bezorgde Chantal echt een wauw gevoel tijdens de 6-jarigen proef, hij behaalde dan ook een megascore van 89.4% en behaalde daarmee een eerste plaats. Hij kreeg een 10 voor zijn geschiktheid als dressuurpaard, zijn galop werd beoordeeld met een 9.5 en er werden 9ens gegeven voor de draf en stap.
Chantal: ‘Chekavara vind het echt geweldig om op wedstrijd te gaan, hij is een echte showbink. Ik was erg tevreden over mijn proef, alleen in mijn appuyementen hadden we wat tact verlies, dit kwam door de slechte conditie van de bodem. Ik ben erg trots op het behalen van deze topscore!’

Sambucco is bij de 5-jarige paarden 6e geworden met een score van 74%. Tijdens het losrijden had de ruin nogal last van spanning en kon Jessica hem moeilijk bij de les krijgen. Eenmaal in de ring kon ze de spanning afvloeien en ging het stukken beter. Van de jury kreeg zij het commentaar dat Sambucco een ruim dravende chique ruin is met een mooie uitstraling.

Ook Devil’s Diamant N kwam aan de start en behaalde een score van 74.4%, deze was goed voor een 4e plaats. Het is een paard met veel front en in de proef kon Jessica dit ook goed vasthouden. De ruin werd zeer positief beoordeeld als geschiktheid als dressuurpaard, ook voor de stap werd een mooie 8 genoteerd.
De zusjes zijn erg blij dat ze deze paarden in de wedstrijdsport uitbrengen!

Voor Digo was het vandaag helaas de laatste keer dat Chantal hem mee nam op wedstrijd. Het losrijden ging erg goed met Digo, de ruin had geen last van de mooi aangekleede accomodatie. De wedstrijdbodem had een slechte conditie door de zware regenval deze week, daar had ook Digo last van net als de andere paarden. Dit ging ten koste van de gedragenheid in de draf, maar de stap en de galop werden met mooie cijfers beoordeeld, zij behaalden een score van 71.6%.
Chantal: ‘Ik vond het erg leuk om ook met Digo een Subli wedstrijd te rijden, ik heb erg van hem genoten en het is een zeer talentvol paard met veel souplesse. Ik wens de eigenaar dan ook veel plezier met dit fijne paard!’

Helaas ging Enjoy vandaag niet mee naar Bergen op Zoom. De ruin was nog niet helemaal fit na zijn topprestatie van de vorige dag. De zusjes wilden daarom geen risico met hem nemen, zijn gezondheid gaat immers voor. Desondanks vonden zij het erg jammer dat de ruin thuis moest blijven.