Zaterdag 26 en zondag 27 oktober werd bij De Kroo Ruitersport in Nieuw- en Sint Joosland de 2e Esperado Cup wedstrijd gehouden. Ook in deze wedstrijd wist de tweeling erg goed te presteren. Zij kijken zeer tevreden terug op een mooi wedstrijdweekend:

In startvolgorde:

Zaterdag

M1
Chantal met Don’t Worry N

1e proef: 208 punten, 2e plaats

2e proef: 207 punten, 2e plaats

Chantal: “Het was voor Doerrak zijn eerste gewone indoorwedstrijd. Hij liep mooi bergop en in het stapgedeelte toonde hij meer rust dan voorheen. Daaraan hadden we in de training extra aandacht besteed en dat kon ik goed aan hem merken. Erg fijn! Hij voelde overigens in beide proeven erg fijn aan.”

L2

Chantal met Enjoy N

1e proef: 215 punten, 1e plaats

2e proef: 220 punten, 1e plaats

Chantal: “Enjoy was echt wauw! Ik ben ontzettend blij met hem, hij gaf me zo’n super gevoel! Hij liep beide proeven heel mooi gedragen en was geweldig in de uitgestrekte gangen. Hij was super in vorm en deed zijn naam echt eer aan; ik heb genoten!”

Zondag

M2
Jessica met Devil Diamant N

1e proef: 197 punten, 3e plaats

2e proef: 193 punten, 3e plaats

Jessica: “Diesel begon in het losrijden superfijn. Dat kon ik in mijn eerste proef redelijk vasthouden, in de tweede proef lukte dat jammer genoeg niet helemaal. Vooral het tempo kon ik niet constant genoeg houden.”

M2
Jessica met Sambucco

1e proef: 205 punten, 2e plaats

2e proef: 203 punten, 1e plaats

Jessica: “Voor Sambucco was het even geleden dat hij mee was geweest, maar hij liet niet merken daar problemen mee te hebben. Ook voor hem was het zijn eerste indoorwedstrijd in dit seizoen. Hij gaf me in beide proeven een heel goed gevoel en bleef fijn bij de les. In het tussenklassement van de Esperado Cup staat hij nu bovenaan, waar ik natuurlijk super blij mee ben!”

Z1

Chantal met Checavara N

1e proef: 234 punten, 2e plaats

2e proef: 250 punten, 1e plaats

Chantal: “Ik heb met Checa superfijn gereden, al was de eerste keer indoor weer even wennen. In de eerste proef hinnikte hij best vaak, wat toch wat spanning veroorzaakte. Desondanks lieten we niet veel steken vallen. In het galopgedeelte kwam er al meer rust in. In de tweede proef was alle spanning weg. Hij toonde echt weer die wauw-factor en was met zijn volle aandacht bij mij! Ik kon alle oefeningen superfijn afwerken en hij gaf het gevoel alsof het allemaal vanzelf ging. Hij is zo’n bijzonder krachtig paard met zoveel go, ik ben echt een beetje verliefd op hem! Op het protocol stonden meerdere 8-en en 9-ens. Geweldig gewoon!”

Z1
Jessica met Balorig Z

1e proef: 240 punten, 1e plaats

2e proef: 235 punten, 2e plaats

Jessica: “Ballorig begon in het losrijden nogal vrolijk, maar later ontspande hij zich wel meer. Zeeland outdoor was zijn laatste wedstrijd tot nu, dus het was voor hem weer even geleden dat hij mee was geweest. Ik had hem bewust thuisgehouden om hem wat verder door te trainen. Dat kon ik in beide proeven goed merken. Hij is ontzettend gegroeid in het werk. De weg die ik met hem heb afgelegd was zeker niet altijd gemakkelijk. Dat hij nu zo fijn voor me wil werken, geeft me dan ook een bijzonder mooi gevoel!”

Voor de prestaties van Jessica en Chantal tijdens de eerste Esperado Cup wedstrijd klik hier.