Op zaterdag 7 juli werd er op Manege de Eendracht de Pavo Cup georganiseerd. Hier werden de 4 en 5 jarige paarden beoordeeld door een jury voor de halve finale in Ermelo. Om een startplaats te bemachtigen voor de halve finale van de Pavo Cup, dient een paard over extra kwaliteiten te beschikken. Zijn natuurlijk bewegingsmechanisme; stap, draf, galop en de gedragenheid en souplesse daarin, worden kritisch beoordeeld. Daarnaast krijgt het paard een cijfer voor de geschiktheid als dressuurpaard. Dressuurstal Nijpjes kwam met 4 paarden in actie.

Als eerste betreedde Chantal samen met Desperado de ring. Desperado is in het bezit van Mark en Christina, en is een afstammeling van de hengst Valdez. Desperado heeft in zijn eerste wedstrijdjaar al samen met Christina een hoop overwinningen op zijn naam staan. Nu werd hij sinds 2 maanden door Chantal getraind voor de Pavo cup.

In de ring liet Desperado zich van zijn beste kant zien. En blonk uit in zijn uitgestrekte gangen en de galop. Ook dit was bij de jury’s opgevallen, en waren ook erg gecharmeerd van zijn uitstraling. Desperado mocht een 4e prijs in ontvangst nemen en scoorde in totaal 72,5 punten, en won hiermee een ticket voor de halve finale in Ermelo!

Na Desperado was het tijd voor Devil Diamant N, die werd voorgesteld door Jessica. Deze hoogbenige vosruin is een afstammeling van de hengst Florencio x Flemmingh. Ook Devil Diamant N was niet onder de indruk van de vele entourage en liet zich fijn voorstellen. De jury’s vonden het een zeer goed ontwikkeld paard, die ook een beloft voor de toekomst was! Devil Diamand N kreeg een totaalscore van 82,5 punten en mocht naar voren komen voor een 2e prijs! Hiermee hebben Jessica en Devil Diamand N zich ook geselecteerd voor de halve finale in Ermelo!

Als laatste voor de 4 jarige kwam Sambucco de ring in. Sambucco staat nu enige tijd op Dressuurstal Nijpjes en is in eigendom van de Fam. Seijbel. Jessica traint de zwarte Stedinger ruin en brengt hem ook uit in de wedstrijden. Na een aantal goede resultaten op de Subli Cup zette hij op de Pavo ook zijn beste beentje voor. Aan het begin toonde hij wat spanning op de grote tent, maar al snel keek hij niet meer op of om. Uiteindelijk bleek ook Sambucco genoeg punten te scoren! Met een score van 70.5 punten mocht hij een 5e prijs in ontvangst nemen!

Dit betekende dat tijdens de prijsuitreiking 3 paarden van Dressuurstal Nijpjes hun prijs in ontvangst mochten nemen! Helaas mag Sambucco niet mee naar Ermelo ondanks zijn voldoende aantal punten. Hij is namelijk Duits gefokt met Duitse papieren. Desalniettemin zijn we trots op de verrichtingen van Sambucco en heeft hij al zeer veel progressie getoond!


Jessica: We zijn erg blij hoe het is gegaan met de 4 jarige paarden. Ze hebben allemaal erg hun best gedaan en we zijn dan ook blij dat we door mogen naar Ermelo. Het is heel erg jammer dat Sambucco niet mee mag, maar ik ben heel erg blij hoe hij zijn best heeft gedaan de afgelopen tijd. We zullen ons nu weer verder focussen op de Subli. Devil Diamant N liet zich weer van zijn beste kant zien, dit was nog maar zijn 3e wedstrijd en hij blijft scoren! Ook over Desperado zijn we heel tevreden, Chantal heeft hem nu 2 maanden in training en hij heeft al veel progressie laten zien. Onder Christina heeft hij al een aantal mooie prestaties neergezet, dit belooft dan ook een talent voor de toekomst te zijn!

V.l.n.r Rachelle Seijbel met Sambucco, Chantal met Desperado, en Jessica met Devil Diamant N

Na de 4 jarige paarden was het tijd voor de 5 jarigen. Chantal kwam hier in actie met Classic Black. Deze merrie is een afstammeling van de hengst Painted Black en is in eigendom van Valesca Lefeber. Bij de 5 jarige paarden moeten al wat meer oefeningen getoond worden. Chantal rijd Classic Black nog maar geruime tijd, ze vormden een goede combinatie! Met een score van 70.5 punten mochten ze naar voren komen voor de 5e prijs. En ook deze combinatie heeft het felbegeerde ticket voor de halve finale binnen!

Chantal: “We hadden echt een topdag achter de rug! Ik ben heel erg blij dat we met deze talentvolle paarden mee konden doen aan de Pavo Cup. Dat we nog is met alle paarden in de prijzen zaten is helemaal geweldig! Ik kijk dan ook erg uit naar de halve finale in Ermelo, en ben ook heel erg benieuwd hoe we het daar gaan doen. In de tussentijd zullen we fanatiek door trainen om daar dan ook een goede prestatie neer te kunnen zetten!”