Gisteren werd in Heinkenszand het Zeeuws Kampioenschap verreden. In het Z2 kwam men naast de proef ook aan de start in de Kur op muziek. Het gemiddelde zou uiteindelijk de Zeeuws Kampioen Z2 van het indoorseizoen bepalen.

In de proef was William niet helemaal bij de les, wat dan ook resulteerde in een paar storingen. Doordat deze storingen weer werden opgevangen door mooi doorgereden oefeningen kwam de score op 65,4% en een bijbehorende derde plaats. Met een verschil van meer dan 2% naar de nummer 1 werd de kans om het Zeeuws Kampioenschap in het Z2 binnen te halen erg klein.

In de Kur op muziek lieten Jessica en William zien dat dit hun koningsnummer was. De muziek van de Sting paste perfect bij William en het was dan ook puur genieten om deze Kur op muziek te zien. Ook de jury was onder de indruk van de choreografie en de goed passende muziek. Beide juryleden zetten Jessica en William op de eerste plaats met een gemiddelde score van 70,15%. Goed voor een afgetekende eerste plaats in de Kur, en overall goed voor Reserve Kampioen.

Jessica: “Ik ben blij met deze revanche na de eerste proef. In de Kur kon ik William fijn rijden en de wissels liepen dan ook allemaal goed. Helaas werden we op een haar na net geen kampioen, maar dit was nog maar onze 6e wedstrijd in het Z2 en met scores van boven de 65% zie ik de toekomst met veel vertrouwen tegemoet.”