Vandaag ging voor de dames Nijpjes de Masters of Dressage van start. Daarom was er al vroeg in de ochtend leven in de stallen van dressuurstal Nijpjes;
de wedstrijdpaarden werden gewassen en verder klaar gemaakt voor de wedstrijd.

De zusjes zullen vandaag in totaal met drie paarden aan de start komen.
Eerst is het de beurt aan de zwarte parel, hij loopt vandaag zijn 3e wedstrijd in de klasse M2. Chekavara is een paard met ontzettend veel kracht en uitstraling en hij werkt erg graag. Het is een echt wedstrijdpaard; in de ring laat hij zich graag en goed zien.

Resultaat Chekavara:
De uitgestrekte gangen en zijn gedragenheid werden hoog gewaardeerd. Voor de vloeiende overgangen terug werden maar liefst 9-ens gescoord!
Het eindresultaat is een superscore van 72,67 %.

Voor veel mensen staat het weekend in het teken van de Masters of Dressage. Naast Jessica en Chantal starten er ook veel leerlingen van de zusjes Nijpjes. Gisteravond behaalde Barbera Timmermans al een ticket voor de finale. Met haar jonge paard Dolce Vita behaalde ze een mooie score van 64 %, wat goed was voor een 2e plaats!

Jessica en Alicante hadden helaas erg veel last van spanning. Helaas had jessica besloten de proef eerder te beeindigen.

Jessica: ‘Ik vond het ontzettend jammer dat ik zoveel spanning had. Je kan dan merken dat hij nog erg weinig ervaring heeft. Ik zie het als een leermoment, zo heb ik dan ook mijn proef uitgereden. Op naar de volgende wedstrijd.”

Ald feart’s Michael kwam ook aan de start. Chantal had een proef met weinig fouten. De zijgangen verliepen goed! Hierin scorde hij mooie punten. Zaterdagavond zal Ald feart’s Michael zijn debuut maken in de kur!

Op de Zaterdag komen Jessica en Chantal met 5 paarden aan de start.

We wensen iedereen die aan de start moet komen veel succes.

Hou onze site in de gaten voor de verder presaties op de Masters of Dressage.