Gisteren vond het laatste onderdeel voor het overall klassement van Zeeland Outdoor plaats: De Kür op Muziek!

Jessica verscheen met Vigo aan de start. Zij hadden de taak om hun opgebouwde voorsprong in de twee proeven vast te houden. En dat deden ze! Met een score van maar liefst 74.3% wonnen zij overtuigend de Z1 Kür op Muziek en werden zij Zeeland Outdoor Kampioen Z1 2010.

Jessica was dan ook erg tevreden over het verloop van deze kur: “Deze kür was onze beste tot nu toe! Vigo was nog wel enigszins onder de indruk van de muziek, maar bleef toch fijn aan de hulpen. Daarnaast liet hij ook zien dat hij een echte showbink kan zijn! De muziek past goed bij hem, en hij kon de hoge moeilijkheidsgraad van deze kur gemakkelijk aan.”

Even later kwam ook Chantal met William aan de start. Chantal reed William op de muziek van de Sting naar een overtuigende overwinning. Met 76.8% bleven zij de concurrentie ver voor. William werd vorig jaar al Zeeland Outdoor Kampioen Z1 en kon dit jaar de titel Zeeland Outdoor Kampioen Z2 aan zijn erelijstje toevoegen.

Chantal: “Super om voor zo’n groot publiek zo’n mooie kur neer te kunnen zetten! Ik ben echt tevreden over het verloop van het weekend; de proeven waren al goed, maar de Kür was helemaal super.”

De uitreiking van de titels Zeeland Outdoor Kampioen voor de klasses Z1 en Z2 was dan ook een waar familie-feestje: