Gisteren startten Jessica en Chantal in het ZZ-licht in Heinkenszand. Met scores van 68.43% en 67.43% en een eerste en tweede plaats gaven zij hun visitekaartje af. Aangezien de starttijden vrij dicht op elkaar lagen was de hulp van Marieke en Angelina meer dan welkom. Dames bedankt hiervoor!

Chantal verscheen als eerst aan de start met William. Zij reden een goede proef waarin William in het drafgedeelte wederom spectaculair te noemen was. Ook de kwartpirouettes komen steeds meer tot zijn recht met als resultaat 7ens en een 8! De jury vond dat deze combinatie een mooi bevestigd beeld afgaf. Chantal en William behaalden een score van 68.43% en een eerste plaats.

Chantal: “Wij hebben een fijne proef gereden, ondanks de spannende bak bleef William fijn aan de hulpen. Wij hebben de laatste tijd veel aandacht besteed aan het galopgedeelte; de wissels zijn altijd al mooi groot, en nu worden ook de kwartpirouettes steeds beter.”

Jessica en Vigo eindigden slechts 1% achter Chantal op de tweede plaats. Ook zij gingen voortvarend van start in de proef: er werden 7ens en 8en gescoord voor het eerste gedeelte. In het galopgedeelte viel Vigo wat terug waardoor het geheel niet goed tot zijn recht kwam. Desalniettemin was het zeker niet slecht te noemen en kwamen zij uit op een mooie score van 67.43%.

Jessica kijkt tevreden terug: “Vigo was lekker wakker bij het inrijden en stond er goed aan. Anderhalf jaar geleden startten we nog M1 en inmiddels is hij al goed bevestigd in het ZZ-Licht. Jammer van het tweede gedeelte van de proef, dat is iets waar we in de training meer aandacht aan zullen besteden. Deze score is onze beste score tot nu toe en we maken dus duidelijk progressie in de ring. Positief aan deze wedstrijd was ook dat de juryleden zowel bij Chantal als bij mij mooi op één lijn zaten.”

Hieronder de gedeeltelijke uitslag: