Gisteren reden Jessica en Chantal hun tweede proef in de finale van het NK. Vroeg in de ochtend waren zij alweer te vinden in de stallen, want Chantal startte om half 10 en Jessica om kwart voor 10.

In de tweede proef behaalde Jessica een fraaie score van 64.3%, waardoor het gemiddelde over de twee proeven uitkwam op 63.2%. De tweede proef van Chantal en William werd beloond met een score van 63.5%, waarmee hun eindstand uitkwam op een gemiddelde van 63%.

Chantal: “Over het verloop van de kampioenschappen kijk ik tevreden terug. William bleef allebei de dagen goed aan het werk en groeide in de wedstrijd. Vooral de tweede proef voelde hij fijn aan. Hier kon ik de oefeningen beter afwerken en bleef hij de gehele proef mooi bovenin en gedragen. Ik ben bij de beste 15 combinaties van Nederland geëindigd en ben hier erg tevreden mee.”

Jessica: “Vigo zijn dafgedeelte in de tweede proef was beter dan in de eerste proef. In de galop was hij iets gespannen, waardoor er wat kleine storingen inslopen. Op het NK kost een foutje je dan al snel een aantal plaatsingen in het eindklassement. Van de zomer reden we nog in het Z1 op de Hippiade, nu in maart rijden we bij de beste van Nederland in het ZZ-Licht en ik ben dus erg tevreden over de progressie die Vigo en ik doormaken.”

Vandaag starten de beste 8 combinaties van de subtop klasses in de kür op muziek. We wensen alle deelnemers in Ermelo nog veel succes!!

Voor de definitieve uitslagen van de eerste twee dagen van het ZZ-Licht, klik hier.

Tijdens deze kampioenschappen zijn er weer mooie foto’s gemaakt door Digishots. Een aantal van de gemaakte foto´s van Vigo en William zullen zo spoedig mogelijk op deze website geplaatst worden.

Vigo N William