Gisteravond zijn Chantal en U’ve Got It voor het eerst in de Grand Prix gestart. Lees hier het bijzondere verhaal van dit bijzondere paard, die als onhandelbaar bestempeld werd en nu in het hoogste niveau is uitgekomen.

Als 4 jarig paard kwam U’ve Got It op stal als probleempaard, toen nog onder de naam Uno. Hij bokte enorm en was niet te hanteren. Een man op stal maakte een begin met hem, omdat de stalruiters geen tijd hadden, en de meeste zagen het ook niet zitten. Hierna ging Uno naar een handelaar toe,deze belde na een week al op dat ze hem niet zadelmak kregen. Hij kwam weer terug op stal en Jessica en Chantal zijn in alle rust aan hem begonnen. Uno had geen respect of vertrouwen in mensen, hij was ook rillig en bang van alles om hem heen. Daarom werd er eerst handwerk en longewerk met hem gedaan. Vanaf dag 1 geloofde Chantal al in dit paard, en dat het wel eens een hele bijzondere kon worden!
Uno had een heel speciaal karakter, en het was dan ook de uitdaging om dit goed te krijgen. Vanaf de allereerste ronde dat Chantal op hem zat riep ze al dat ze dit paard wilde hebben, dit riep dan ook bij iedereen grote vraagtekens op.


Toen hij 4 was had hij een wondje op zijn been dat behandeld moest worden, Jessica besloot om hiervoor te zorgen. Helaas dacht Uno er anders over en sloeg Jessica de box uit. Daarom was Jessica ook ietwat verbaasd toen Chantal hem wilde kopen. Chantal had vanaf het begin een hele speciale klik met hem, en geloofde echt in hem. Chantal kocht hem daarom ook, en wilde hiermee een nieuwe start met hem maken. En bij een nieuwe start hoort een nieuwe naam, een bijzondere naam voor een bijzonder paard; het werd U’ve Got It, omdat hij iets heeft wat hem speciaal maakt.

U’ve Got It werd in het M1 gestart, en al snel begonnen de successen. In de M1 werden ze samen Zeeuws Kampioen. Het jaar erop werden ze wederom Zeeuws Kampioen, ditmaal in de klasse M2. Op het NK behaalden ze maarliefst de zilveren medaille! Ook deden ze mee met de WK selecties voor jonge paarden, hier behoorde ze tot de beste 10.
In 2007 werden ze Zeeuws Reservekampioen in de klasse Z1, op het NK deden ze er een schepje bovenop. Ze werden namelijk Nederlands Kampioen klasse Z1!!

Chantal met U’ve Got It, Nederlands Kampioen klasse Z1!!

Het jaar daarop kwam het nieuwe proevenboekje uit. Op de voorkant kwam wel een hele bijzonder foto te staan. Deze foto is namelijk niemand minder dan Chantal met U’ve Got It!

Jessica: “U’ve Got It is altijd een heel bijzonder paard geweest, Chantal had vanaf het allereerste begin het vertrouwen in hem, ik geloofde Chantal en hielp haar verder met het africhten van U’ve Got It. Ze hebben vanaf het begin al hele mooie successen behaald. Het was ook erg leuk om te horen dat ze als combinatie op de voorkant van het proevenboekje kwamen te staan!”

De foto die op de voorkant van het nieuwe proevenboekje staat

In de loop der jaren werd het karakter van U’ve Got It rustiger, hij was niet meer zo rillerig en bang. Het vertrouwen groeide in de mensen, en hij begon alles een beetje te ontdekken. Toch blijft het een gevoelig paard, en de meiden van stal zijn altijd extra alert als ze met hem lopen, hij probeert ze ook altijd graag even uit. Tijdens het rijden is hij nog steeds alert, maar niet meer zo zoals vroeger.
Al snel kwamen ze in de Subtop uit, en reden ze succesvol mee op het Nederlands Kampioenschap ZZ-Zwaar. Ze schopten het tot de finale, waar ze naar een overall 6e plaats reden. Niet veel later stond hun Lichte Tour debuut gepland, hier scoorden ze gelijk 63,3%!

Chantal en U’ve Got It, op het NK ZZ-Zwaar

In 2012 behaalde ze dan ook hun startbewijs voor de Grand Prix, groom Marieke gaf een les van Coby van Baalen kado om zo optimaal voor te bereiden richting hun Grand Prix debuut. Vorige week heeft u ook kunnen lezen dat Chantal wederom een les had gevolgd bij Coby van Baalen. Op dinsdag 31 juli stond hun debuut dan ook gepland in Schaijk. Tijdens het losrijden stond U’ve Got It er erg scherp aan, en zo betreedde ze de baan voor hun debuut op het allerhoogste niveau.Jessica: “U’ve Got It was altijd een bijzonder paard met een bijzonder verhaal, ik ben erg trots op Chantal dat ze heeft doorgezet en tot dit niveau is gekomen. Ze had een heel mooi Grand Prix debuut met een mooie score, er zaten een paar fouten in de series, maar haar piaffe en passage was volgens het boekje!”


Vader Piet, Chantal op U’ve Got It en Jessica na het Grand Prix debuut

Chantal: “Ik ben heel, heel erg trots op U’ve Got It dat hij Grand Prix is geworden. Vanaf het allereerste begin geloofde ik in hem, hij was toen zo bang voor alles dat hij bijna gevaarlijk was. Samen met Jessica heb ik hem opgeleid tot wat hij nu is. Ik ben erg blij met het resultaat, en ik had me voorgenomen om rond deze procenten te gaan rijden. Het is nog lang niet af, maar het begin is er en nu kunnen we alles verder gaan afwerken. Op stal is het een super lief paard, en het is echt mijn maatje!”